Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 25, 2013

Базираната в Германия Мориц Груп ще инвестира 450 млн. евро в нов проект със смесено предназначение, който се очаква да ревитализира един от позападналите квартали на Берлин - Алт-Хохенщонхаузен. Архитектурната разработка е на студио ЛАВА. Очаква се строителството да стартира в 2014 г.

Новият жилищен комплекс, наречен „Площадът 3”, ще заеме 62 000 кв.м площ, закупена от германския холдинг за недвижими имоти TLG Immobilien. Върху парцела все още стоят изоставените сгради на конгресен център и хотел от времето на социализма, които също ще бъдат включени в проекта. Планира се още строителството на жилищни сгради с 400 апартамента, два хотела, медицински център, офиси, търговски обекти, спортно ориентиран мол, детска градина, старчески дом и др.

Многофункционалният градоустройствен план ще се опита да отговори на философията за съвременен начин на живот и ще бяга от идеята за преградие тип „спалня”, изградено основно от жилищни единици. В „Площадът 3” ще се търси подходящия баланс между търговски, социални, развлекателни и жилищни обекти.

Широко застъпена ще е и еко тематиката – от фотоволтаици, вградени във фасадите, през рециклиране на вода и много зеленина. Всяка от сградите, които ще са с различна височина, ще бъде ориентирана така, че да има максимално добра гледка, достъп до слънчева светлина и естествена вентилация на въздух.

Комплексът ще се намира само на девет минути от Александерплац, в непосредствена близост до Спорт форум – един от най-големите спортни центрове в Европа и до красив природен резерват с няколко езера.

През 2011 г. Мориц Груп приключиха още един проект в Централен източен Берлин за превръщането на бивша шоколадова фабрика в жилищна сграда.

 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив