Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дискусии

Добави коментар

Мар 19, 2011

Коментари: 3

 

Всичко, което не е забранено от закона е разрешено. Това е основната презумция за съществуване, на който и да било бизнес. Това е основанието и за тази професия. За повечето бизнес професии са създадени закони, които уреждат отношенията между двете заинтересувани групи лица - специалистите и техните клиенти. За брокерската професия браншови закони няма. Използваем е единствено закона за задълженията и договорите, който е общ и потърпевшите страни могат да бъдат защитени единствено чрез съдебната система. Няма и няма браншови орган, който да урежда отношенията. В практиката на тази професия има достатъчно случаи на злоупотреби от страна на клиенти към брокери, от брокери към брокери и от брокери към клиенти. В повечето от случаите, потърпевши са брокерите.

Много от тях работят без подписан договор с клиентите и често трудът и направените от тях разходи, отиват на вятъра. Те тръпят и другата неправда - най-различни неграмотници без какъвто и да било ценз се пишат за брокери и им крадат клиентите, налагат дъмпинг на цените и с криминогенни действия петнят името на тази толкова благородна професия.
Време е за закони. Но на първо време екипът на www.cев.вg предлага широка дискусия между заинтересованите лица - клиенти и брокери, което би довело до прекратяване на летаргичния сън на законотворците в България. Всички изпратени ни материали, статии и коментари по темата ще бъдат публикувани в ортала www.cев.вg.
 
Очаквайте още по темата:
1.Кой е заинтересован да няма закон за тази професия?
2.Какво губи обществото от липсата на регламентиране на професията?
3.Какви са законовите органи, които контролират този бизнес по света?
4.Как се управляват и контролират правата и задълженията на узаконените представители на професията брокер на недвижими имоти?
5.Какви документи са необходими в бизнеса с недвижимите имоти - тук и извън България?
6.Какво е лицензиран агент и какво е лицензиран брокер?
7.Каква е разликата между агент и брокер.
 
 

Добави коментар

 

Коментари: (3)

Aнгелов Мар 27, 2011  

Здравейте,моето предложение 1.Всички работещи -"брокери/консултанти" недвижими имоти да са юридически лица не физически лица. 2.Всички фирми работещи като "АГЕНЦИИ ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА И НАЕМИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ" да работят с ДДС. 3.Минималния осигурителен праг за брокер/консултант да е 1000лв. Мисля,че по този начин ще останат само,специалистите в тази област. Ще изчезнат цитирам: "най-различни неграмотници без какъвто и да било ценз се пишат за брокери и им крадат клиентите, налагат дъмпинг на цените и с криминогенни действия петнят името на тази толкова благородна професия."

Боян Михайлов Мар 29, 2011  

Донякъде съм съгласен с мнението на господин Ангелов. Но не е ли по-добре за едно единствено лице, което иска да е брокер, да се регистрира като самоосигуряващо се лице, работещо на свободна практика, както са например адвокатите?

Aнгелов Мар 30, 2011  

Господин Михайлов, Адвокатите работят с ДДС,доколкото съм запознат те са юридически лица. Доколкото разбирам,целта на по-старите фирми е да не се допускат нови фирми на пазара на недвижимите имоти. Прочетете условията за приемане в НСНИ (национално сдружение недвижими имоти/-http://www.nsni.bg//) и ще разберете за да станете член,трябва не по малко от една година да сте се занимавали с недвижими имоти,и най-малко две фирми /членове/да ви препоръчат

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив