Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Фев 14, 2012


Само в 12 щата исканията за рефинансиране са намалели през декември

Собствениците на жилища в САЩ, търсещи начин да намалят вноските по ипотечните си кредити, се насочват към рефинансирането, показват резултатите от последното изследване на Асоциацията на ипотечните банкери, цитирано от специализираното издание Global Property Guide.

Данните показват 80% ръст на кандидатурите за рефинансиране в щата Кънектикът през декември 2011 г. спрямо ноември. Тенденцията е валидна за почти всеки от американските щати, посочват от организацията.

Само в 12 щати има понижение на исканията за рефинансиране на ипотечни кредити, показват данните.

Кредитополучателите и собствениците, желаещи да рефинансират заемите си в САЩ вече имат по-добри шансове.

Държавната ипотечна компания Freddie Mac наскоро обяви, че през миналата седмица средната лихва за заемите с фиксирана лихва с период от 30 години се е понижила до 3,87%, което е най-ниското равнище от 1971 г.

Базираната във Вирджиния ипотечна компания McLean пък понижи средната лихва за кредитите с период от 15 години от 3,24% на 3,14%.

Преди седмици от администрацията на президента на САЩ Барак Обама обявиха нова правителствена програма, която да спомогне за рефинансирането и на кредити, които не са държавно гарантирани. Кандидатурите на хора, които дължат по ипотеките си повече, отколкото струват жилищата им в момента, ще бъдат разглеждани с приоритет.

www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив