Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Апр 24, 2013

Коментари: 1

Признаците се проявяват от известно време. Ходите в дома си, но от играчките на децата ви няма място за вас. Домашният ви офис всъщност е килерът, който сте преустроили. Често се налага да чакате на опашка пред банята и вече сериозно се замисляте за някаква промяна. Може би е време да потърсите нови и по-големи жилищни имоти, но все още не сте сигурни, дали е точното време за това.

С цялото това внимание към „пазара на купувача“, много от хората се замислят за покупка на нов дом. Последните данни за цените продаваните имоти показват съвсем минимален спад, но все повече се виждат индикации за възстановяване на имотния пазар. Банките доста са облекчили изискванията и условията си за отпускането на кредити за покупка на имоти и размера на финансирането от тяхна страна също е доста висок.

Ситуацията се променя, особено в сравнение с предходните няколко години, но много от хората са доста по-предпазливи, отколкото бяха по времето на имотния балон. Затова е хубаво да се замислите дали желаете да купите нови имоти или имате възможност за ремоделиране на текущото ви жилище. Разбира се, ремонтите днес не са на толкова високо ниво на лукс, защото се търси по-скоро практичната страна на нещата, а не толкова блясъка и показността. Всички виждат, че излишните разходи са безсмислени, като пестенето на средства се прави от всичко. Това е и причината за желанието за покупка на имоти без посредник.

Ето няколко въпроса, които трябва да си зададете, когато мислите за покупка на имоти или реконструкция на настоящото ви жилище:

Обичате ли квартала, в който живеете сега?

Важно е да помислите за жилището и за квартала си като две отделни неща. Как се чувствате в квартала си? Удобен ли е той и има ли подходящ транспорт до работното ви място или до местата, които често посещавате? Децата ви имат ли много приятели от този квартал? Имате ли много спомени, свързани с района? От колко време живеете тук? Готови ли сте за промяна? Ако решите да прекроите дома си, това решение може да се вземе на основание, че имате намерение да прекарате повече време в квартала.

Какво можете да промените?

Какви драстични промени се налагат, за да бъдете щастливи в дома си? Имате ли помещения за добавяне или усвояване, като мазе, таван или остъклена тераса? Разходите по усвояването на тези помещения си струват, ако сте решили в дългосрочен план да живеете именно в текущите си имоти. Например, таванът може да се превърне в допълнителна спалня, а мазето да се преустрои на стая за посрещане на гости.

Ще имате ли нужда от повече място в скоро време?

Ако планирате да имате едно или повече деца в близко бъдеще, имате нужда от офис в дома си или някой от членовете на семейството ви има хоби, което се нуждае от отделно помещение, обикновените реконструкции може да не са достатъчни. Тогава трябва да започнете да разглеждате нови имоти, които да отговарят на нуждите на домакинството ви.

Какъв е пазарът на имоти във вашия район?

Ако ви се наложи да продавате, бихте ли могли да вземете достатъчно средства от вашите имоти, за да ги вложите в нови такива, без да се налага да доплащате? Ако се наложи да доплатите, имате ли достатъчно заделени средства? Може би ще ви се наложи да направите по-обстоен анализ на пазара, преди да се впуснете в търсенето на имоти. Имате ли достатъчно знания, за да си направите реална оценка? Имате ли нужда от съвети? Жилищата, които са с високо качество и с добра цена се разграбват бързо и понякога трябва да притежавате доста умения за преговори, за да можете именно вие да сте този, който поставя подписа си върху договора за покупка. Подходящите съвети за покупката на имоти биха могли да ви помогнат да обърнете нещата във ваша полза. Всички тях можете да откриете на http://statii.imotifree.bg/

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Браво !

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив