Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Сеп 24, 2013

Коментари: 1

 Хидроизолацията на плоски покриви е нещо, което рано или късно ще ви се наложи да направите, ако държите те да продължат да изпълняват функциите, за които са били създадени, а именно да предпазват вашия дом от влага и течове. За плоски покриви се считат тези покривни конструкции, които са изградени при наклон по-малък от 10 градуса.

При нужда от хидроизолация на плоски покриви и техния ремонт като цяло е добре внимателно да подберете фирмата-изпълнител, за да си гарантирате качествено, бързо и надеждно изпълнение на планираните дейности. Винаги е добра идея да потърсим препоръки от близки и приятели за подобни неща, но Интернет също предоставя редица възможности в тази посока, които да ни помогнат в нашия избор.

Най-масово използваните за хидроизолация на плоски покриви са т.нар. мембранни хидроизолации, които биват три вида:

- Битумни хидроизолации – от стандартен или създаден специално за подобни цели материал
-  Хидроизолация на покриви с полимерно фолио
-  Каучук – специално разработен материал за ремонти на плоски покриви

При ремонт на плоски покриви също успешно се използват и т.нар. мазани хидроизолации, които подобно на рулонните са доста популярни. В процеса на избор каква точно хидроизолация да използваме е важна конкретната специфика на ремонтирания покрив. Така например, ако вашия покрив следва по-авангардни форми, то вероятно бихте предпочели мазан вариант, вместо рулонен.

От друга страна, ако вашият покрив е стандартен т.е. е проектиран без излишни чупки и елементи, придаващи по-абстрактен вид, то доста по-подходящ е рулонният тип хидроизолация, която се поставя значително по-бързо при подобни обстоятелства.

Преди да започнете ремонт на плосък покрив или дори на скатен такъв винаги е добре да се консултирате с експерт, който да съумее да ви предложи най-добрия вариант при конкретно изискваните условия. Не подценявайте този етап, защото един професионалист може да ви даде и причините защо да използвате този или онзи тип хидроизолация при ремонт на плоски покриви.


Източник: Stroitelstvo359.com

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

+1

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив