Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дискусии

Добави коментар

Сеп 7, 2012

Коментари: 15

Дискусия на седмицата: Трябва ли брокерът на недвижими имоти да има някакво образование?

Нужно ли е да има специализирано професионално обучение за брокери на недвижими имоти?

Какво би трябва да се включва в такова обучение?

Кой и по какви критерии трябва да се издават лицензи за професията? (както е лиценза за много други професии, които се изучават на специализирани кусрове за пример е фризьорството).

Дали дипломите ще повишат доверието на хората в професията?

Смятате ли, че подходящото образование ще помогне за намаляване случаите на измами и злоупотреби?

Споделете своето мнение:

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (15)

Измамите се контролират от Нотариуси ! --- Доброто образование гарантира не по-малко измами, а по-добро обслужване. --- Не може да има промени в сектор услуги само от едната страна. Без промяна в манталитета на клиентите няма как да има промяна в работата на брокерите. Това са двете страни на една монета.

Бих искала да отбележа, че горния коментар е на Владимир Йосифов (коментара беше публикуван вчера във facebook)

Анонимен потребител Сеп 18, 2012  

Здравейте, Аз съм нова в този чудесен сайт. Според мен брокерите трябва да имат някакво минимално образование, което да застъпва минимум знания и умения, които са свързани с Недвижимите имоти. Сигурна съм, че ако един брокер има окачена някаква диплома или сертификат в офиса си ще вдъхва повече доверие у своите клиенти. Кремена Митова

И какво толкова трябва да учи един брокер?!

Явор Павлов Сеп 19, 2012  

Задължително!! Всеки в България претендира, че е специалист по всичко, а практически по телефона не може и малкото име да си каже. Подкрепям идеята, че Брокерът трябва да мине поне встъпителен курс на обучение - най-малкото обноските да си оправи!!

Образованието е важно, но практиката е още по-важна!!!

Anna Ivanova Сеп 28, 2012  

как да нямат образование - тук не става дума за 1 или 2 лева! Аз не бих позволила някои неграмотник и мошеник да управлява моите пари

аз също смятам, че образованието е важно. Друга е темата по какви стандарти и изисквания. Аз не бих се доверила на човек, който не знае какво е това договор

Мариан Павлов Окт 1, 2012  

и с образование и без образование, който си го може си го може

Мая Илиева Окт 2, 2012  

не

Екатерина Окт 3, 2012  

Аз не виждам какво е необходимото образуване за един търговец защото брокера е такъв общо погледнато. Необходими са му добра комуникативност и обща култура що е то собственост и права над нея за по-сложни дейности юрист ще ти помогне. То по логиката на темата дайте да искаме и професионално обучение и за търговците на сергии!Нужно ли е всичко това знаем,че има във всички сфери хора с образование нужно по професия а дейност и продуктивност никаква!Човек иска ли да се развива може да се обогати(образова) в и от всичко. Няма как да нахраним Държавата не се опитвайте да усложнявате нещата с лицензи и образование необходими са ни законови норми!

Трябва да има специализирано образование за брокери, за да има професионално обслужване на клиентите. Иначе всеки може да организира оглед - да срещне 2- ма човека и да поиска комисион. Иди доказвай после, че има нужда от брокери.

Камен Цолев Офис Мениджър - Русе, Резон ООД Казали сте го много добре: "Измамите се контролират от Нотариуси ! --- Доброто образование гарантира не по-малко измами, а по-добро обслужване. --- Не може да има промени в сектор услуги само от едната страна. Без промяна в манталитета на клиентите няма как да има промяна в работата на брокерите. Това са двете страни на една монета." Освен това мога да допълня, че колкото е по-добро образованието, толкова измамата може да бъде по-добре извършена, когато има идея за измама ...

Здравейте, образованието наистина е много важно, но не и в нашата професия, Брокерът трябва да знае доста неща, които не ги пише по книгите и не ги казват на специализираните курсове(имам две дипломи вече от такива курсове и какво от това - висят си на стената в офиса и клиентите не се впечатляват от това, пък и аз не научих нищо ново от тези курсове, което вече да не го знам и само куп излишни неща), тази професия се "краде", а това че не могат дори по телефон да говорят - това е до човек и не всеки става брокер, както "от всяко дърво свирка не става", то трябва да ти идва от вътре: първо отношението към хората, второ трябва да си запознат с документите, които касаят една сделка, що годе да знаеш законите, и мн.др.ПРАКТИКАТА УЧИ това е, всяка сделка си е различна и по своему си има свой собствен казус.

Тази професия изисква да умееш да си формулираш мисълта и да се изразяваш правилно. Аз съм завършила Българска филология и нямам никакви проблеми с комуникацията. В отговор на Екатерина: По думите ти излиза, че е чиста загуба на време да се учи. Аз не съм съгласна! Пълно е с тарговци, по пазарите и ако всички станат брокери, аз от къде ще си купувам зарават?!

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив