Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Сеп 27, 2011

(Какво споделя брокерът Джинджър Уилкокс)

 

Миналата седмица изпратих децата си отново на училище. Докато все още имат много да учат, по много начини те са моите най-големи учители. Има много неща, които можем да научим от малчуганите, които все още не са изтощени от "увеселителното влакче на живота". Наскоро имах тежък ден и се чувствах леко претоварена от работа. Моята мъдра дъщеря каза: "Мамо, не можеш да се справиш с всичко. Разбий го на малки парчета и ще се почувстваш по-добре." Непрекъснато се изненадвам и изумявам от мъдростта, която трупам от децата си:

 

1. Всичко е възможно

Но не мога, защото... Прекалено често ние се отказваме от възможности, още преди да сме им дали шанс. Представете си блясъка в детските очи, защото те вярват, че могат. Могат да карат колело, да бъдат астронавти, да построят високи сгради от лего. Когато за пръв път започнах да продавам недвижими имоти в Марин каунти, имах агент, който ми каза, че не бих могла да продавам луксозни домове, защото съм била твърде млада. Бях решена да докажа, че греши и го направих. Продадох домове, вариращи от 50,000 до седем милиона долара. Не позволявайте общоприетото знание да ви спре да опитвате нещо ново и оригинално и не позволявайте някой друг да ви кара да вярвате, че не можете да постигнете мечтите си. През погледа на дете всичко е възможно.

 

2. Творчеството е важно

Били ли сте някога на къмпинг с три 5-годишни момчета и без играчки? Познайте какво, те не се нуждаят от играчки и джаджи - те използват това, което могат да намерят. Пръчки, дървета, камъни, поточета, борови шишарки - все важни елементи от техния план за превземане. В икономически времена, като тези, пред които сме изправени, не винаги се нуждаем от достъп до неизчерпаеми ресурси. Може не винаги да сме в състояние да си позволим последото лъскаво приспособление, но често има алтернативни начини да постигнем целите си с малко креативност и някои допълнителни усилия. Дали ще използвате безплатен софтуер и приложения или безплатни услуги, има "тонове" начини да проявите творчество, за да изградите бизнеса си.

 

3. Настойчивостта е всичко

Вчера направих грешката да обещая на сина си лакомство, ако се държи добре. Да, знам - новобранска грешка. Мислите ли, че той не продължи да настоява? И не само веднъж, много пъти, докато не получи обещаната почерпка. Повечето възможности биват пропускани, защото се предаваме твърде рано или никога не сме настойчиви. Всъщност, 75% от онлайн инициативите за недвижими имоти се губят, защото никой не се обажда отново на агента. Упорствайте, настоявайте бързо и не се предавайте. Представете си това 6-годишно дете, търсещо обещаното лакомство - то отказва да се предаде, докато крайната цел не бъде постигната. При днешните пазарни условия е лесно да се изтощиш и обезкуражиш от черногледците в офиса си (или в главата си), икономиката и финансовото си състояние. Пази уроците на "ококореното" дете в сърцето си. Наистина всичко е възможно.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив