Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Ное 2, 2016

Коментари: 1

                                                   

1. Избери най-добрия консултант.

За жалост доста трудна за постигане цел. Агенциите за недвижими имоти са много и това прави избора на една,  доста труден, само в София са регистрирани над 1300 агенции за недвижими имоти в портала за имоти imot.bg

Всеки ще каже: „Обърни се към най-големите“ , за жалост това не гарантира намирането на правилния консултант, защото на пазара на недвижими имоти не името на компанията, а брокера работи за Вас, за това трябва да избереш правилния брокер независимо от коя агенция е той и колко голяма е тя. Вашият консултант  трябва да има нужния опит като брокер, трябва да познава както районите, в които се търси дадения имот, така и типовете строителство и техните недостатъци.

Тъй като живеем в България, където политиците, докторите, преподавателите и полицаите не са специалисти в областта си, няма как да очакваме при такъв брой брокери и агенции за недвижими имоти всички те да са специалисти, за това трябва да направите своя избор внимателно.

Добрият брокер може лесно да се познае. Той имареални имоти , които предлага, познава строителите в района и тъй като България не е необятен пазар,  кварталите са малки, броя на строителите, които строят в даден район не е  чак толкова голям, то един опитен брокер би трябвало да работи с по- голяма част от тях или поне да познава сградите им в дадения район.

2.Виж всички апартаменти, които се продават.

Както по-рано споменах кварталите и строителите, а  като цяло и апартаментите в даден район не са необятно понятие и ако човек се е само ограничил  в два, три или пет квартала, то броя на апартаментите, не би бил много голям, така че моя съвет е вижте всичките. След като сте избрали своя брокер,той  трябва да започнетеда работи за вас, а именно да ви предлага имоти. Няма лош оглед. Няма безсмислен оглед, ако даден апартамент отговаря на вашите критерии, ВИЖТЕ ГО.  При добре подредени огледи човек би могъл да изгледа предлаганите апартаменти в даден район в рамките на няколко дни, до месец в зависимост от свободното му време за огледи.

3. Научете колкото може повече за имота, на който сте се спрели.

 След като сме се запознали с имотите на пазара и сме се спрели на един, два апартамента, то направете своите проучване за тях,  защото както купувачите, така и продавачите са готови да излъжат само, за да направят сделка. Те нямат репутация, която да пазят и имидж, който да градят, не са корпорация,  която трябва да пази името си. Те продават един - два пъти в живота си и за това търсят най-добрата възможна сделка, за това бъдете внимателни:" този парцел пред нас няма да се застрои"(проверете го), " това не е влага, появи се вчера"(допитайте се до специалист),    "съседите са страхотни"(разпитайте), " това ще го оправят до няколко дни"(проверете) и куп други лъжи е готов да изрече един продавач само за да продаде имота си, затова задължително направете своето проучване.

 

4. Купете правилния имот  или  НЕ купувайте изобщо.

 Да купите апартамент не е като да купите риза, не прибързвайте, защото не може да я смените и  не може да я върнете в рамките на един месец. В общия случай ще живеете в нея до края на живота си. Затова направете своя избор внимателно.  Проучете квартала, научете как е трафика, научете къде са магазините, училищата, детските градини, има ли болница, колко е далече центъра,  какъв транспорт има, научете колкото можете повече за района, в който сте си харесали апартамент. Проучете сградата на която сте си избрали жилище:  коя фирма я е построила, какви материали е ползвала, какви ремонти са се извършвали по нея през годините, в какво състояние е покрива, ел. инсталацията, с какви тръби е ВиК инсталацията. Опитайте да съберете възможно най- много информация  и тогава предприемайте действия.

 

5. Купувайте за по-малко отколкото може да си позволите

Купувайте за по-малко отколкото може да си позволите. Защото ако не сте купували дом досега, то за вас ще се отвори един нов свят от разходи, за който даже не може да предполагате.  С покупката идват: местен данък и нотариални такси, комисионни. Следват: отопление , осветление, вода, такса вход, интернет  и много много другиежемесечни такси. Нямате представа колко е скъпо да имате дом, докато не притежавате един : покрива протече, не работи отоплението, няма налягане на водата в банята и хиляди други малки и големи проблеми и аварии, които ще запълват досега свободните ви събота и неделя, а също така и свободния ви бюджет.

6. Бъдете готови дасе откажете от сделка.

 При сделката с недвижим имот вие сте най-важен, ако имате и най-малкото съмнение се откажете,ако има проблеми с документите, ако цената ви е прекалено висока, ако строителството не отговаря на качеството, което търсите, не се притеснявайте да се откажете има и други имоти на пазара. Най-важно е да направите добра покупка. Не се чувствайте  притиснат да купите веднага. 

 

                                                                                             инж. Владимир Владимиров

"ИЛГЕРМА" ООД

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

larikova Фев 17, 2017  

оферта заем Здравейте (larikovasto@gmail.com) Помощ финанси и потребителското кредитиране Вие се нуждаят от пари, за да си купи кола, апартамент, плащат сметките си, започнете бизнес или да финансира даден проект, но за съжаление банката ви пита условията, които не можете. Или сте искали толкова много кредити и падна на неподходящи хора или не разполага със средства за заплащане на всички необходими такси. Те са там, за да ви помогне. Те правят заем между-специално в зависимост от размера, който искате. Тяхната цел е да помогнат на своите братя и сестри в парични затруднения, за да се бори срещу временна липса на пари. Ако имате нужда от пари, не се колебайте да се свържете с нас на

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив