Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 20, 2012

    Ще си направим кратка разходка  из уникални, но не много известни  архитектурни творения в Европа, Северна Америка, Африка и Нова Зеландия, за да се върнем в България при къщата, която в началото на годината оглави класацията за странни сгради.

    Уникалната църква на Халгримур в Рейкявик е лутеранска, висока е 74,5 м и е най-голямата в Исландия. Строена е 38 години и неповторимия й дизайн трябвало да предаде уникалните форми,  създадени от  потоците лава и базалт в релефа на Исландия.

    В Калифорния можете да видите Къщата на Флинтстоун, създадена като експеримент от нови строителни материали  под формата на серия от куполи. Боядисана е в оранжево наскоро.

    Новата библиотека на Александрия се намира в Ел Штаби в Египет и е с уникален дизайн. Включва в себе си три музея, седем научни центъра, планетариум и девет постоянни изложби. Посреща  800000 посетители годишно.

    Близо до Ванака, Нова Зеландия ще откриете Puzzling world на Стюарт Лансбъроу. Интересно място,  което днес  е  кафене- ребус, което има различни зали за оптични илюзии и главоблъсканици.

    След като се разходихме на четири континента да се върнем на „Симеоновско шосе“ при Къщата охлюв, която оглави класацията за най- странни сгради. Тя е дело на архитекта Симеон Симеонов, чиято философия е, че човек цял живот носи къщата на гърба си. Рогата на животинката всъщност са гръмоотводи. Тя е събрала оценка  4,33 от възможни 5 и цели  5693 гласа!

Всички тези  интересни сгради можете да видите на www.strangebuildings.com.

Елена Василева- Иванова

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив