Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 10, 2014

Дизайнерската фирма MVRDV наскоро спечели конкурс за трансформирането на фабриката „Сърп и чук“ в Москва, превръщайки зоната в комплекс със смесено предназначение. Бившата стомана фабриката ще бъде интегрирана в модерен кампус с нови сгради, градски блокове и зелени дворове. Запазването на повечето елементи от исторически важния комплекс ще се съчетае с модерните тенденции, за да доведе до появата на приятна зелена зона в руската столица.

Построена през 1884 г., „Сърп и чук“ е неразделна част от руската история, особено по време на Великата октомврийска революция. През годините обаче фабриката постепенно е изоставена, обрасла врастителност и вече се руши. Тъй като е разположена в източната част на Москва и има историческо значение, градскатауправа е решила да я преустрои в полезна градска зона.

Концепцията на MVRDV почита историческия комплекс, но в същото време актуализира площта и я превръща в използваем и атрактивен кампус за местните жители, за да се наслаждават на зеленина. Големите исторически комини и тръбите ще бъдат запазени и включени в новите сгради, а огромните зали, съставлявали фабриката за стомана, ще бъдат разделени на сегменти, които заобикалят зелените дворове. Тези нови сегменти ще са място за обществени заведения, кафенета и търговски площи.

Оригиналнияттранспортен ринг на фабриката ще бъде превърнат в опасващо зоната зелено пространство, което ще включва детски площадки, спортни съоръжения и зелени пазари, арелсите на влака, които са издигнати над ринга, ще бъдат направени на издигната платформа за разходки, която ще предлага изглед към квартала. В непосредствена близост до „околовръстния“ парк ще има училища и заведения за дневни грижи. Всичко това трябва да отговори на нуждите на нарастващата нужда от жилища за общо 19 000 жители.

Проектът трябва да бъде завършен до 2021 г.


Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив