Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Сеп 19, 2013

Коментари: 1

Средновековен замък с остри кули и райска градина – досущ като в алпийските приказки, но всъщност построен край Созопол -  взриви интернет пространството в последните дни. Замъкът изглежда като историческо място от сърцето на величественото минало на кралска Австрия.

Село Равадиново се намира на 3 км от Созопол. До преди няколко години тук туристите са рядкост. Днес обаче един замък променя всичко.

Георги Тумпалов е собственик и строител на „Влюбен във вятъра“. Говори се, че са му предлагали огромни суми, за да купят творението му. Той обаче не продава мечтата си, както личи и от надписа до входа: „Странник съм аз от далечна земя и по пътя те нося в сърцето си. Пазих те скрито в моята душа, както майка пази детето си. Носих те дълго, моя мечта, и изграждах те камък по камък. Виждам те вече, пред мен си сега – влюбен във вятъра, приказен замък“.

Средновековният замък, който изумява посетителите си, е построен с 16 тона странджански камък, украсен е с елементи от мед и месинг. Разположен е на площ от 20 декара. Край него има параклис, езеро с лебеди, копие на Адриановата арка в Истанбул и красиви мостове и сводчета, разположени из парка му.

В градината има фонтани и много статуи, а избата на замъка е забележителна с облицовката си от аметист.

За да посетиш „Влюбен във вятъра“, трябва да платиш входна такса от 8 лева. Туристите обаче са единодушни, че си заслужава. Както и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, която го обяви за най-динамично развиващ се атракционен туристически обект на 2012 г.


Разгледайте уникалния замък на 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Браво !

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив