Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 26, 2012

Столичната общинска агенция за приватизация продаде на търг имот за 8,8 млн. лв. (без ДДС) на бившата профсъюзна школа, съобщи изпълнителният директор на агенцията Марин Николов, цитиран от БТА. Общата стойност на сделката е близо 9,5 млн. лв. с данъка, тъй като той се дължи само за сградите, а не за земята.

Имотът от близо 15 декара е придобит от Столичната община в средата на 90-те години. Върху него има няколко сгради, чиято застроена площ е общо 20 хиляди кв.м, две от тях са строени през 50-те години, а част от останалия сграден фонд е недостроен.

Непосредствено до имота има терен от близо шест декара, който е обособена част от първоначално предвидения за продажба имот и върху него ще има парк, който ще е публична общинска собственост.

Купувачът на имота, продажбата на който е най-голямата реализирана сделка на СОАП за тази година, е "ВИПлюс" ЕООД, който е била единственият кандидат на търга. По думите на Николов с тази сделка агенцията изпълнява плана си за приватизация и приходи през тази година.

Задължението на купувача е да използва имота за образователни цели и според предварителната информация в него ще се настани Висшето училище по застраховане и финанси, чийто президент е доц. д-р Григорий Вазов.

 

www.dnevnik.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив