Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Сеп 15, 2012

Коментари: 1

Средно по 2 хил. лв. са готови да отделят собствениците на апартаменти за ремонта на сградите, в които живеят, сочи социологическо проучване, поръчано от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Досега са подадени 83 заявления за саниране по програмата на министерството, което субсидира с 50 млн. лв от ЕС до 50% от ремонта. Преобладават сгради до 15 апартамента и 1-2 входа. 

Експерти във ведомството предупредиха на пресконференция днес, че вероятно през следващия програмен период 2014 - 2020 г. Брюксел ще намали процента на съфинансиране на 35%. Държавата обаче ще иска увеличаване на сумата 4-5 пъти. 

От 17 септември в 36-те града, в които проектът се осъществява, започва информационна кампания. Експертите ще отговарят на място подробно на въпросите на желаещите да обновят своите жилища. Срещите ще продължат до 3 ноември.

От обновяване се нуждаят 720 000 жилища у нас, а програмата ще  обхване 170 - 200 сгради.

източник: dnevnik.bg

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Добре е в обсъжданията да участват и съдии, които да разясняват какви възможности имат коректните съседи да принудят некоректните да платят своята част от заема за санирането на блока ... Ако има прецеденти да покажат как съдиите са защитили интереса на коректните граждани и са принудили некоректните да платят санирането на апартамент в Етажна собственост ... Нека не се забравя, че това е нова материя и самите съдии трябва да натрупат опит, а обсъжданията са много добра възможност българските съдии да осъзнаят отговорността си не към всички, а към коректните граждани ... Законите са за да защитават данъкоплатците, а не лъжци, измамници и некоректни лица !!!

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив