Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Окт 1, 2014

Често ние българите сме свикнали да харчим и последната си стотинка, когато купуваме жилище и ни се струва лукс да заделяме „бели пари за черни дни“. Поговорката си я знаем, но в реалния живот правим тъкмо обратното - харчим готови пари в белите дни и сами правим  черни дните си в бъдеще. Затова сме ви подготвили шест златни правила при теглене на жилищен кредит, които ще ви донесат спокойствие и сигурност, когато финансирате собствения си дом.

 

1.       Не  влагайте целия си наличен ресурс за финансиране на жилището, a оставете на свое разположение определена сума. Препоръката към бъдещите купувачи е да заделят средства, които да са им достатъчни да покриват разходите за живот на тяхното семейството за период от 6 месеца. Така не само в първоначалния период на адаптация към новия тип разходи по кредита и жилището, а и през целия период на договора, ще можете спокойно да контролирате домашния бюджет и да реагирате адекватно на непредвидени ситуации.  

2.       Добре е да изтеглите кредита във валутата, в която получавате заплатата си – така щеизбегнете необходимостта да обменяте чужда валута, за да плащате месечните си вноски.  Имайте предвид, че промяната в курса на чуждестранната валута, ще доведе до промяна в левовата равностойност на месечната ви вноска.

3.       Сключете застраховка „Живот“. Препоръчително е да си направите лична застраховка, с която да защитите плащанията по кредита си. Този тип застраховка ще осигури спокойствие за Вас и семейството ви по отношение на покриване на вноските по кредита в труден и непредвиден момент.

4.       Направете си предварителен разчет. Важно е когато теглите жилищен кредит, то той да е формиран така че максимално да Ви приляга, като погасителният план е направен според индивидуалните ви възможности за месечно разплащане. Можете дори сами лесно и бързо да изчислите предварително месечните си вноски чрез предлаганите все по-често от банките он-лайн кредитни калкулатори.

5.       Потърсете опитен експерт. Когато купувате дом с кредит е добре да потърсите финансова институция с опит в жилищното кредитиране.  Вече повече от 20 г. Пощенска банка е сред лидерите на пазара и единствена разполага със специализирани експерти „Жилищно кредитиране“, които имат професионални познания в тази сфера и могат предложат индивидуални решения, съобразени с профила и очакванията на всеки клиент. Отскоро е възможно да се посъветвате с тези банкови специалисти  дори и от вкъщи чрез он-лайн видео връзка по Skype. С тази удобна услуга ще можете да получите индивидуална консултация за предлаганите жилищни кредити, без да Ви се налага да посещавате клон на банката. Нужно е единствено предварително да си запишете час на сайта на Пощенска банка и експерт „Жилищно кредитиране“ ще  се свърже с Вас, за да Ви консултира персонално и директно в дома Ви чрез видео-разговор.

6.       Поемете контрола на кредита във Ваши ръце. Когато избирате между различни видове кредити за предпочитане е онзи тип, който Ви дава  контрол. Избирайки такъв кредит, ще можете и занапред сами да решавате как да управлявате финансите си. От година у нас се предлага и иновативен за България продукт – „Спестовен жилищен кредит“, който Ви позволява да намалите лихвата си и да изплатите дома си до 6 години по-бързо.

www.imoti.net

 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив