Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Сеп 26, 2012

По време на криза в сферата на недвижимите имоти някои хора лесно пренебрегват общата картина на нещата и се чудят защо трябва да се интересуват от инвестиране на пазара на жилищните имоти. Не е приятно всеки ден да гледаш репортажи и да слушаш политици, които разказват колко тежко се живее в момента. Но не забравяйте, че преди тази криза недвижимите имоти бяха най-горещият обект за инвестиции, който се срещаше на пазара. Вярно е, че всичко, което поскъпва, задължително ще поевтинее един ден, но от друга страна, всяко нещо, стигайки до дъното, се изтласква нагоре. Предлагам ви шест причини, заради които да инвестирате сега и да очаквате голямото изтласкване.

Пасивен месечен приход – Ако инвестирате сега и бъдете достатъчно разумни, за да си направите някои прости сметки, можете да бъдете сигурни, че в края на месеца ще ви остават повече пари, отколкото са ви нужни. Този положителен паричен поток е като подарък, който постоянно ще получавате, защото идва всеки месец в сметката ви, без значение дали ще отидете да си го получите или не. 200-300 евро на месец може да не са много пари, но когато започнете да получавате по 5, 10 или дори по 20 превода, при това без да се налага да полагате повтарящ се и тежък труд за тях, тази на пръв поглед незначителна сума пари може внезапно да ви се стори доста добра.

Сигурност – На малките деца им трябва едно одеало, биберон или палец, за да се чувстват сигурни. Събитията от последните месеци показаха, че – колкото и да сме пораснали – все още се нуждаем от усещането, че имаме различни възможности за действие в тези страшни финансови времена. Притежанието на недвижимо имущество ви дава това усещане за сигурност, защото знаете, че каквото и да става, все още има нещо, което ви гарантира финансова сигурност.

АмортизацияНедвижимите имоти ви позволяват да получавате ежегодно намаление на данъците си заради обезценяването на собствеността и амортизация и ремонти дори без да показвате документи за това. По ирония на съдбата, докато активно получавате данъчно облекчение, реалната стойност на имота ви може да се покачва. Точно в момента на много места у нас имотите бяха ударени от гледна точка на стойностите им, но можете да получавате днъчен кредит за амортизация дори ако цената на имота се покачва (което, реално погледнато, означава през по-голямата част от времето).

Данък върху увеличаването на капитала – когато закупите дадено имущество, но стойността му се повиши, докато го притежавате, данъчния закон изисква от вас да платите такса върху разликата на съответното имущество при препродажбата му. За щастие този данък не се дължи, докато не го продадете. Ако предприемете някои мерки, можете и да забавите периода на плащане на данъка в случай на продажба, което е от голяма полза за онези, които успеят да се възползват от тази особеност на данъчния закон.

Оскъпяване – Недвижимите имоти се оскъпяват, те покачват стойността си много по-често, отколкото я губят. Тези покачвания ви дават възможността да добавяте средства към нетното си богатство. Пак ще имате месечен приход, идващ от положителния паричен поток, а това е вторият начин да печелите от собствеността си. Третата възможност идва тогава, когато сте закупили имота на много добра цена. Месечната печалба ще ви се стори като капка на фона на океана от пари, който бихте придобили чрез оскъпяването – това е сумата, която ще спечелите при продаването или при оттегляне на собствения си капитал за финансиране на бъдещи покупки на имоти или на каквото си пожелаете.

 

Гордостта от собствеността – Спомняте ли си колко горди се чувствахте, когато купихте първия си автомобил? Може и да е бил някой вехт Фолксваген, но пък си е бил ваш. Представете си как гърдите ви се изпълват с гордост, когато карате по улицата или летите до някой град на другия край на сраната, погледнете към прозореца си и установите, че притежавате още един апартамент на отсрещния тротоар, както и още няколко – дори още по-хубави – на съседната пресечка. Няма по-хубаво чувство на света от това да знаеш, че  притежаваш нещо, за което много други хора могат само да си мечтаят.

 

Има множество страхотни причини, поради които да си купите собствено недвижимо имущество. Това са само някои от тях. Ако сте достатъчно разумни, ще започнете да съставяте портфолио от ценни активи, които ще ви носят ежегодна нетна стойност. Тогава ще можете да напишете стойността на богатството си на лист хартия и да се опитвате да преброите нулите, но най-голямата награда ще бъдат погледите на възхищение по лицата на вашите близки и приятели, когато разберат, че вашето време е на тяхно разположение, че ще получат цялото ви внимание и че ще можете да отидете където си поискате или да правите каквото си поискате във всеки ден от годината, защото навремето сте проявили здрав разум и сте инвестирали, защото един господин, наречен Благовест Балдев, ви е казал, че това е страхотна идея.

 

Затова – инвестирайте сега и се възползвайте от всички награди, които ви чакат по този път!

Автор: Благовест Балдев, източник: adaptconsult.eu

Подобни:

Първи стъпки в бизнеса с недвижими имоти

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив