Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 17, 2012

Д. Ганев: Сделките с имоти все още са значително повече в сравнение с преди бума

Пазарът на имоти у нас остава жизнен с 222 хил. сделки с имоти, сключени през 2011 г. За сравнение по време на пика на пазара през 2007 г. техният брой е бил 325 хил. Това каза Добромир Ганев, управител на консултантските компании Форос – Национална Компания Недвижими Имоти и GVA Sollers Solutions, по време на Клуб Investor.bg, посветен на имотите.

Пазарът обаче помни близкото минало преди годините на бума, когато имаше не повече от 80-90 хил. сделки на година, каза той. През 2011 г. обаче основните сделки са били със земеделска земя и „донякъде жилища“, които са двата най-активни сегмента. Цените продължават своя спад, но с различни темпове в различните градове.

Спад има и в сегмента на офис площите, въпреки че темповете се забавят. През 2011 г. продажните цени на офисите у нас са се понижили с 3,48% в сравнение със спад от 18% през 2010 г. Офис наемите са намалели с над 18% през миналата година. Активността по изграждане на търговски центрове обаче продължава, като някои градове в скоро време ще се доближат до средните за Европа нива по дял на търговска площ на 1000 души население.

Източник: Investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив