Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Мар 12, 2012

 

 

 

 

 

 

THE TELEGRAPF:
Повече от 2000 години след като Юлий Цезар слезе от лодката си в Кент, Великобритания отново е изправена пред римска инвазия. Новата  „армия” не идва за английски калай или английски жени, а за да купува имоти, тухли и хоросан. Едно скорошно проучване, публикувано от агенция Knight Frank показва, че италианците изпревариха руснаците като водещите купувачи на луксозни имоти в Лондон.
Миналата година в Лондон пазаруваха гърците, а тази година разходи на италианците за имоти в централен Лондон се очаква да бъде  408 м лири .
Италия е на колене. Казват, че от времето на Мусолини не е имало по-лошо време за италианската икономика.
Защо италианци купуват имоти в Лондон ?
Великобритания е със стабилна икономика, добро управление и надеждна правна система, което прави отлична инвестицията в недвижими имоти.
”За италианците, които са притеснени за богатството си, Лондон е очевидно е най-доброто място в Европа”, обяснява Лиъм Бейли, директор жилищни проучвания в Knight Frank.
Някои избират да купят къща в Берлин или на Лазурния бряг във Франция, но Лондон остава фаворит.
В Лондон живеят повече от 40000 италианци. Те са щастливи, че децата им ще учат във Великобритания.
Под влияние на привличаните пари от Русия, Близкия изток, Азия и европейските страни в криза цените на жилищата в Лондон  през 2011 г. се увеличени с 11,3 на сто.
Кметството на Лондон и Правителството имат различни очаквания.
Кметството не е доволно, че част от имотите ще бъдат купени с цел инвестиция и няма да живее никой през по-голяма част от годината. Това оставя огромна дупка в икономиката на Лондон защото освен данъците собствениците няма да ползват стоки и услуги в английския си дом.

Правителството е доволно, от една страна защото във Великобритания идват милиарди всяка година и недоволно, от друга страна, защото живота в Лондон става много скъп за англичаните.

Ескпертите напомнят, че когато Европа преживее кризата ще намалеят желаещите да купят имот в Лондон.
http://www.briagnews.bg/index.php?p=view&id=3850

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив