Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 30, 2014

Френскоро архитектурно студио Moatti - Riviere вече работи по обновяването една от най-известните забележителности в света - Айфеловата кула. Проектът, който започна през 2012 г. и трябва да приключи по-късно тази година, има за цел да превърне по-рано скучния първи етаж в едно забавно пространство за учене и познание. Заедно с новия си външенн вид първият етаж на знаковата, но застаряваща конструкция, ще се сдобие с много нови устойчиви характеристики, като например системи за слънчева и вятърна енергия.

Проектът е на стойност 34 милиона долара и включва пълно разрушаавне и реконструкция на намиращите се на първия етаж павилиони на Айфел и Фери, където се намират приемната, магазини и ресторант. След завършване на проекта приемната зона пред асансьорите ще бъде обновена и разширена, ще има нови конферентни зали, многофункционален театър с 200 места, посетителски център и открита музеографична пътека, която води около първия етаж. Стъклена настилка и парапети ще бъдат инсталирани за оптимални гледки от ниво на 57 метра над земята.

Също толкова важнен елемент от обновяването ще са новите функции за достъпност, така че най-сетне кулата ще позволи и посетителите с увреждания да посещават първия етаж.

За да помогне за подобряване на енергийната ефективност на кулата и да намали нейния доста голям въглероден отпечатък, първият етаж павилиона ще бъде оборудван със слънчеви панели и LED осветление. Четири вятърни турбини с вертикални оси ще захранват турбина за питейна вода. Система за дъждовна вода пък ще събира всяка капка по време на валежите с цел напояване.


Източник: 1 към 1

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив