Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 16, 2014

Британското студио Chetwoods Architects съвместно с Huayan Group разкри подробности за Phoenix Towers – двойка супер-високи кули, които ще бъдат център на една от техните мащабни разработки – мащабен комплекс в Ухан.

При височина от един километър, кулите ще са най-високата двойка в света, след като бъдат завършени. Те ща са високи колкото Kingdom Tower на Adrian Smith + Gordon Gill Architecture в Джеда. Дуото ще бъде разположено на остров в езерото, като част от комплекс, разгърнат на 47 хектара.

Концепцията Chetwoods Architects стъпва на символа на китайския феникс, – единствео на две крайности, в които се съчетават мъжкото (Feng) и женското (Huang), израз на Ин и Ян, което представлява перфектен баланс. Резултатът е чифт взаимосвързани кули, където Feng „подхранва“ Huang с възобновяема енергия в един симбиотичен процес.

Вятърни турбини, фотоволтаични панели, топлинни комини и система за събиране на дъждовна вода ще работят в синхрон и заедно с котли на биомаса и водородни горивни клетки, разположени на партерното ниво, за генериране на електроенергията, необходима за функционирането на кулите.

 
Източник: 1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

chetwoods

  

architects

  

двойка

  

кули

  

комплекс

  

кулите

  

feng

  

huang

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив