Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Авг 16, 2013

Архитектурното студио Zaha Hadid Architects наскоро представи завършените си проекти за нов и необикновен музей – „Планински музей Меснер“, който ще се намира на върха на планината в Южен Тирол, Италия. Райнхолд Меснер е шампион по алпинизъм и това е неговото шесто музейно място, което ще бъде посветено на красотата на планинските региони по целия свят. В музея ще бъде изграден на връх Кронплац и ще бъде творческо признание към планините, които Меснер обича толкова много.
 
Райнхолд Меснер е известен алпинист, пътешественик и изследовател от Южен Тирол, Италия. Той е първият човек изкачил самостоятелно връх Еверест без кислороден апарат и първият алпинист в света, покорил всичките четиринадесет осемхилядници (върхове с височина над 8 000 м).

Голям навес от стъкло ще марка входа на музея, който ще стърчи подобно на скалите на планината. Музеят ще минава като тунел под върха на планината, а външността му ще имитира вълнуващия релеф на Доломитите.

Музеят на няколко нива ще използва околната земя като естествена изолацияза осигуряването на приятни вътрешни температури през лятото и зимата. За вграждането му в земята ще трябва да бъдат изкопани 4000 кубически метра почва.

Планинският музей на Меснер ще бъде отворен през лятото на 2014. Сградата ще има малък магазин за подаръци, антре, централно изложбено пространство, както и невероятни панорамни гледки към Доломитите. Малко кино ще позволи на посетителите да научат повече за алпинизма и какво прави Меснер толкова успешен.


Вижте как ще изглежда планинският музей на www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив