Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 17, 2012

Социалната мрежа обаче е добра инвестиция

Facebook е краткотрайна прищявка според половината от американците, участвали в допитване на AP и CNBC. Другата половина твърди, че цената на първичното публично предлагане на социалната мрежа е твърде висока.

Половината от 1000 човека, анкетирани от Асошиейтед Прес и CNBC, наричат Facebook „мимолетна прищявка”. По-голямата част от тях (51 процента) имат положително мнение за компанията, а 23 процента – негативно.

В светлината на предстоящото първично публично предлагане, проучването е съсредоточено повече върху стойността на Facebook по отношение на инвестициите.

Половината от участниците в допитването смятат, че първоначално заявената цена е твърде висока. Само за една трета от анкетираните тя е реална.

Първоначално акциите на Facebook ще се предлагат за между 34 и 38 долара, реши компанията, след като първо предвиждаше те да се между 28 и 35 долара.

Повече от половината анкетирани обаче смятат, че Facebook е добра инвестиция.

По отношение на Марк Зукербърг оценките не са толкова положителни. Половината от запитаните казват, че имат неутрално отношение към него, не знаят какво им е отношението или никога не са чували за него. Повече от една трета имат положително отношение към Зукербърг, а 14 процента – отрицателно.

 

www.infoweek.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив