Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 27, 2012

 

През последните три години и половина пазарът на ваканционни имоти по българското Черноморие се намира в доста тежко състояние. Това мнение обаче не споделят част от агенциите за недвижими имоти в Бургас. Според тях руските клиенти спасяват имотния пазар в областта. Вторият по-големина български морски град не е засегнат от кризата. Районът е на трето място по цени в България, е мнението на брокери, изказано пред в-к „Строителство имоти”.
 
Положителната тенденция ще продължи и през 2012-а, убеди са те, тъй като руските клиенти ще продължат да се увеличават. Другата основна група чужди играчи на пазара са англичани. Докато през годините 2006-2007-а те бяха основната група купувачи, днес ролята им е на продавачи.
 
Това, което се наблюдава в началото на летния сезон в област Бургас е, че купувачите вече не са в изчаквателна позиция. Също така отстъпките от офертните стойности не са толкова големи, колкото през миналата година. Изчерпва се количеството на готови имоти, а тези ново строителство са малко, което ще стопира по-нататъшния спад на цените. Подобна тенденция може да се наблюдава за имоти, които се предлагат на необосновано високи цени. Към момента предлагането превишава търсенето, но през това лято ще има уравновесяване на двете групи играчи на пазара.
 
 „Самите българи трябва да мислят за купуване на имоти, а не в един момент да станем място, където повечето собственици не са български граждани. Стойностите у нас са подценени. Един имот в Русия да струва 500 000 EUR, а подобен в България може да е 50 000 EUR. Пазарът ще се уравновеси и ние ще имаме нормални цени“, казва Иван Червеняков, собственик на агенция за недвижими имоти в Бургас.
 
 
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив