Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 27, 2014

Замърсяването на въздуха тормози жителите на повечето големи градове по света. Има много стъпки за борба с проблема. Забраната на уличните сергии и продажбите на буркани с планински въздух не са сред тях, но екологичните превозни средства са една от стъпките към справянето с проблема. Ето, че смогоядните технологии също настъпват в тази посока. След смогоядната фасада сега студенти от Университета на Калифорния в Ривърсайд са предложилисмогоядна керемида, която също може да помогне за премахване на азотния оксид – отровен газ, който се произвежда от автомобилите и електроцентралите.

Керемиденият покрив, замислен от студентите, може да помогне за намаляване на замърсяването на атмосферния въздух чрез евтино покритие от титанов диоксид, което е в състояние да разгради азотния оксид до по-малко вредни компоненти. Намаляване на количеството на азотни оксиди във въздуха значително ще подобри качеството на въздуха.

Студентите са установили, че това просто и достъпно покритие от титанов диоксид може да премахне 88-97 процента от азотния окис от атмосферата. Един покрив, покрит с титаниев диоксид срещу дребна сума, може да „изсмуче“ емисиите на един автомобил, каран над 17 000 километра, в продължение на една година.

Студентският дизайн наскоро спечели награда в студентския конкурс за дизайн на Агенцията за защита на околната среда в САЩ.

 

Източник: 1kam.1com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив