Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Сеп 30, 2012

Коментари: 2

Силата на добрия съвет.

Из книгата „Богат татко, беден татко” на Робърт Кийосаки

Често виждам следното съобщение: „Продавам къща, без посредник”. А по телевизията не е рядко да видиш някой да твърди, че е „брокер на недвижимо имущество, който взема по-ниски цени

Богатият ми баща ме научи да правя точно обратното. Той смяташе, че на професионалистите трябва да се плаща добре и аз възприех неговата тактика. Днес имам скъпо платени адвокати, счетоводители, брокери на недвижими имоти, брокери. Защо ли? Защото, ако хората са професионалисти, техните услуги би трябвало да ви носят пари. А колкото повече пари правят те, толкова повече пари правя аз.

Живеем в ерата на информацията. Информацията е безценна. Добрият брокер  трябва не само да ви информира, а и да отделя време, за да ви образова. Имам неколцина брокери, които са готови да правят това за мен. Някои ме учеха, когато нямах никакви или почти никакви пари, и днес съм все още с тях.

Това, което плащам на брокера, е нищожно в сравнение с парите, които правя благодарение на доставената от него информация. Много обичам, когато моите брокери изкарват много пари. Защото обикновено това означава, че аз съм спечелил още повече. Освен това добрият брокер ми пести времето, както в случая, когато купих незастроения парцел земя за 9000$ и го продадох веднага за повече от 25000$, за да си купя Поршето.

Брокерът е твоите очи и уши за пазара. Той е там всеки ден, така, че на мен не ми се налага да бъда там. В това време играя голф.

Освен това хората, които продават някакъв имот без посредник, очевидно не ценят особено времето си. Какъв смисъл има да опитам да спестя тази сума, когато за същото време ще мога да изкарам повече пари или да ги изхарча с хората, които обичам? Странно ми е, че толкова много от представителите на средната  и бедна класа плащат по 15-20% бакшиш в ресторанта, дори да са били обслужени лошо, а се оплакват, когато трябва да платят 3-5% на брокера. Приятно им е да дават бакшиши на хората в колонката с разходи и да задушават хората в колонката с активи. Това не е интелигентно във финансово отношение.

 Следва продължение …..

източник: АБВ Блог

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (2)

Браво !

Това е страхотно четиво и препоръчвам книгата на всеки , който иска да научи нещо повече....

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив