Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Фев 17, 2014

Като продължение на интервюто за Dariknews с Милена Миленкова, мениджър на "Имоти Банско БГ" ЕООД, решихме да ви дадем повече информация по темата за цените на ваканционните имоти в Банско. Надяваме се да сме полезни на всички, които са отправили инвестиционен поглед към тази красива част на България, която предоставя все повече възможности за отдих, активна почивка и бизнес.

Средните цени на ваканционните имоти в различните райони на Банско са различни – факт, за който много купувачи не се досещат. Цената зависи и от това дали имотът е луксозен или не.

Средната цена от около 400 евро за кв. м не е навсякъде такава - луксозните имоти в зоната на ски лифта, обзаведени по най-високи стандарти, се продават за около 600 евро за квадрат.

Средните обявени и продажбени цени на различните типове имоти в Банско в момента са:

  • * студиата са обявени средно на цена от 450 евро на кв. м, а се продават на 380 евро на кв. м;
  • * обявената средна цена на апартамент с една спалня е 450 евро на кв. м, но сделки се реализират на средна цена 415 евро на квадрат;
  • * апартаментите с две спални са обявени средно на 460 евро на квадрат, продават се за 420 евро на квадрат;
  • * средната цена, обявена за апартаментите с три спални, е 500 евро за кв. м, но продаваемата им цена е 450 евро на квадрат.

Най-търсени са апартаментите с една спалня, кухня и дневна.

инфографика на средни цени на имоти в банско

В началото на 2013 г. пазарът на ваканционни имоти в Банско беше прекалено спокоен – несигурни бяха не само българските, но и руските, английските и ирландските купувачи. Страхът от инвестиции в България беше голям.

Няколко месеца по-късно - в средата и към края на 2013 г. пазарът се промени – търсенето на имоти в Банско се повиши, а основни купувачи станаха българите, руснаците, македонците и сърбите. Основно продаваха британци, ирландци, българи и руснаци.

По наблюдения на специалистите от "Имоти Банско БГ" ЕООД от началото на 2014 г. Великобритания излиза от икономическата и финансова криза. Това ни кара да вярваме, че в резултат на новата икономическа стабилност, броят на имотите, предлагани от англичани, ще намалее – английските собственици ще са по-спокойни и няма да продават на всяка цена.

От ниските в момента цени на ваканционните имоти в Банско се възползват предимно чуждестранните купувачи. Те са готови да платят по-скъпо за качествен имот, но българите все още са предпазливи. Чужденците не се притесняват и от включването в цената на имота на такса поддръжка.

За 2014 г. имаме две прогнози. Според първата, цените на имотите в Банско е възможно леко да се повишат. Втората ни прогноза е, че на каквато и цена да се предлагат качествените имоти, те ще се продадат бързо и за продажба ще останат евтините, но с компромис в района, в който са. Ако наистина искате да купите имот, трябва да действате бързо.

Инвестицията в имот винаги е добро решение. Ако цените са ниски, както е в момента на пазара на ваканционни имоти в Банско, да купите имот е още по-добре! Припомнете си за красотата и атрактивността на Банско през зимата и лятото, за да не ви притеснява наистина нищо! И ни потърсете!

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив