Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Фев 17, 2014

Като продължение на интервюто за Dariknews с Милена Миленкова, мениджър на "Имоти Банско БГ" ЕООД, решихме да ви дадем повече информация по темата за цените на ваканционните имоти в Банско. Надяваме се да сме полезни на всички, които са отправили инвестиционен поглед към тази красива част на България, която предоставя все повече възможности за отдих, активна почивка и бизнес.

Средните цени на ваканционните имоти в различните райони на Банско са различни – факт, за който много купувачи не се досещат. Цената зависи и от това дали имотът е луксозен или не.

Средната цена от около 400 евро за кв. м не е навсякъде такава - луксозните имоти в зоната на ски лифта, обзаведени по най-високи стандарти, се продават за около 600 евро за квадрат.

Средните обявени и продажбени цени на различните типове имоти в Банско в момента са:

  • * студиата са обявени средно на цена от 450 евро на кв. м, а се продават на 380 евро на кв. м;
  • * обявената средна цена на апартамент с една спалня е 450 евро на кв. м, но сделки се реализират на средна цена 415 евро на квадрат;
  • * апартаментите с две спални са обявени средно на 460 евро на квадрат, продават се за 420 евро на квадрат;
  • * средната цена, обявена за апартаментите с три спални, е 500 евро за кв. м, но продаваемата им цена е 450 евро на квадрат.

Най-търсени са апартаментите с една спалня, кухня и дневна.

инфографика на средни цени на имоти в банско

В началото на 2013 г. пазарът на ваканционни имоти в Банско беше прекалено спокоен – несигурни бяха не само българските, но и руските, английските и ирландските купувачи. Страхът от инвестиции в България беше голям.

Няколко месеца по-късно - в средата и към края на 2013 г. пазарът се промени – търсенето на имоти в Банско се повиши, а основни купувачи станаха българите, руснаците, македонците и сърбите. Основно продаваха британци, ирландци, българи и руснаци.

По наблюдения на специалистите от "Имоти Банско БГ" ЕООД от началото на 2014 г. Великобритания излиза от икономическата и финансова криза. Това ни кара да вярваме, че в резултат на новата икономическа стабилност, броят на имотите, предлагани от англичани, ще намалее – английските собственици ще са по-спокойни и няма да продават на всяка цена.

От ниските в момента цени на ваканционните имоти в Банско се възползват предимно чуждестранните купувачи. Те са готови да платят по-скъпо за качествен имот, но българите все още са предпазливи. Чужденците не се притесняват и от включването в цената на имота на такса поддръжка.

За 2014 г. имаме две прогнози. Според първата, цените на имотите в Банско е възможно леко да се повишат. Втората ни прогноза е, че на каквато и цена да се предлагат качествените имоти, те ще се продадат бързо и за продажба ще останат евтините, но с компромис в района, в който са. Ако наистина искате да купите имот, трябва да действате бързо.

Инвестицията в имот винаги е добро решение. Ако цените са ниски, както е в момента на пазара на ваканционни имоти в Банско, да купите имот е още по-добре! Припомнете си за красотата и атрактивността на Банско през зимата и лятото, за да не ви притеснява наистина нищо! И ни потърсете!

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив