Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 26, 2012

Бумът в сектора е започнал по-късно заради рецесията от 90-те години и едва сега започва да се усеща забавяне, пише в доклад на Scotiabank


Пазарът на недвижими имоти в Канада е силен в сравнение с останалите пазари по света.

Бумът в сектора обаче е започнал няколко години по-късно заради рецесията от 90-те години и е продължил по-дълго, отколкото в повечето други държави. Затова в последно време се наблюдава свиване на активността в сектора на имотите, според доклад на Scotiabank, цитиран от онлайн изданието Vancouver Sun.

"Канадският жилищен пазар продължава да се представя по-добре от останалите развити държави, като на годишна база цените са се повишили с 4,8% през третото тримесечие", пише в доклада на Scotiabank.

"Въпреки че жизнеността на пазара е впечатляваща, месечните данни до ноември включително показват, че цените са се стабилизирали от пролетта насам, като условията на повечето локални пазари са балансирани".

Според документа резултатите се дължат на ниските лихви, които продължават да привличат купувачите, но икономическата несигурност и проблемите на пазара на труда напоследък биха могли да охладят търсенето в страната.

 

www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив