Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Фев 7, 2012

Офис сграда в Сан Франциско може да се продаде за 185 милиона долара, като по този начин би поставила рекорд за най-висока цена на квадратен метър в града от пика в сектора на търговските имоти през 2007 насам, предвид нарасналото търсене на офиси от технологичните фирми, пише Блумбърг.

Foundry Square IV, 10-етажна офис сграда в наситения с технологични компании район Саут ъф маркет, може да донесе оферти от до 8400 долара на квадратен метър, коментира Кенет Розен, президент на имотния консултант Rosen Consulting Group.

Сградата от клас А има площ от 22 000 квадратни метра и е напълно отдадена под наем на Oracle Corp, която от своя страна я е преотдала, според брокера Jones Lang LaSalle Inc.

„Сан Франциско е най-горещият офис пазар в САЩ“ – коментира Майкъл Нот, управителен директор на Green Street Advisors – „Това е единственото място, където инвеститорите могат да видят растящи наеми и растящите цени отразяват този плюс“

Офертните нива на наемите в Саут ъф Маркет се покачиха с 22% през четвъртото тримесечие, спрямо година по-рано, до близо 500 долара на квадрат, най-бързия темп на растеж за този регион от 2000 година, според Колин Ясукочи, директор на аналитичното звено на Jones Lang LaSalle. Сан Франциско и Ню Йорк са градовете с най-високите ръстове в ефективни наеми през четвъртото тримесечие, на годишна база.

Нивото на вакантните офиси за целия Сан Франциско беше 14,7% през четвъртото тримесечие, което е деветото най-ниско ниво от 79 метрополски зони, проучвани от Reis.
Най-ниско е във Вашингтон, при 9,4%.

 

www.spekulanti.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив