Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 25, 2013

Новата централа на Министерството на отбраната на Франция ще се издига в югозападната част на Париж. Строителството на внушителната сграда започва през февруари 2012 г., а окончателното построяване е предвидено за 2015 година.

Министерството е проектирано от архитектурно бюро ANMA, инженеринга е дело на Iosis Concept Elioth. Сградата ще се простира на площ от 145 000 кв.м., а прогнозната стойност на проекта е 145 000 000 евро и то без данъчното облагане.

Тази сложна структура, проектирана според най-строгите изисквания за сигурност, при завършването си ще бъде най-голямата обществена сграда построена във Франция през последните 20 години. Архитектурата има за цел да представи образа на въоръжените сили, не само като защитна сила, но и като внушителен авторитет.

Фасадата на сградата периодично преминава от прозрачност към непрозрачност - ефект постигнат чрез голяма хоризонтална летва в екстериора, осигуряваща едновременно уединеност и прозрачност.

Проектът за новото министерство има за цел да събере всички основни органи на френските въоръжени сили - армията, въздушните сили и флота - на едно място. Освен това сградният комплекс ще включва здравен център, ресторанти, детска ясла, медия и спортен център. Всички тези дейности ще се помещават под огромен, приличащ на оригами покрив, монтиран на ъглови секции.

Крилата на сградата са построени върху колони, които обикалят цялото протежение на вътрешния двор.

Сградата разполага с модерна система за управление на енергията, която не просто отговаря, а надхвърля изискванията на съвременните стандарти за зелена сграда. 80% от изискванията за отопление, охлаждане и топла вода ще бъдат покрити от устойчиви енергийни източници и техники, произведени специално на място.

Ъгловият покрив завършва в три основни комина, които ще бъдат в унисон с три вторични комини, гарантиращи, че всички офиси до един ще бъдат естествено охлаждани. 7 000 кв. метра от повърхността на покрива ще усвояват слънчева енергия. Тази система ще е в състояние да произведе около 10 kWhep/m² годишно и ще бъде най-големия соларен покрив в Париж.

Сградата ще функционира естествено и автономно в продължение на 10 месеца годишно. Новото министерство ще бъде сертифицирано според HQE ®, еквивалентно LEED.

 

Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив