Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 5, 2013

Все по-често архитектурните студиа по света предлагат полу-готови, лесни за сглобяване от готови компоненти, къщички за изграждане сред природата. Повечето от тях са направени и с респект към околната среда.

Студио Philippe Starck не прави изключение и си партнира с европейския производител на полу-готови дървени компоненти Riko, за да предложи нови, лесни за сглобяване еко-къщички. Наречени PATH, те включват линия от 30 модела, вграждайки идеите за дълготрайност, високи технологии, комфорт и уважение към околната среда.

Проектът е започнал през 2012 г. и в резултат на сътрудничеството от юли тази година всички мераклии могат сами да си конфигурират дом с различни материали, външни фасади и дори системи за възобновяема енергия, така че крайният резултат да отговаря на техните нужди. Благодарение на използването на готови компоненти къщичките могат да бъдат изградени за по 6 месеца. Има три различни основни модела, които могат да бъдат персонализирани за нуждите на семейството и индивидуалните предпочитания. Те могат да включват повече спални, два етажа и гараж.

Използването на предварително изработени елементи води до намаляване на отпадъците и увеличава материалните ресурси. Жилищата се изграждат от „отговорно добивано“ дърво и са проектирани да използват много дневна светлина, като същевременно минимизират топлинните загуби. Собствениците могат да решат да включат редица устойчиви системи за допълнително намаляване на въздействието, включително фотоволтаици, слънчеви топлинни панели, термопомпи, вятърна турбина и колектор за дъждовна вода.


Източник: www.1kam1.com
 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив