Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Апр 4, 2013

 

През пролетта на 2004 година, архитектите от бюрото Kristin Jarmund Architects е поканено да участват в конкурс за създаване на проект за Национален дентален факултет. Проектът им печели първа награда и с малки корекции е реализиран между 2008 и 2012 година.
 
Факултета по Одонтология към университета в Берген, Норвегия се намира на стръмен хълм, отличителен за град Берген. Сградата е обърната към естествено образуваната, в лендскейпа, ъглова стена, обуславяща драматичния и просторен пейзаж на областта.
 
Сградата играе ролята на "мост" между площите на университета от двете страни на обекта. Факултетът постепенно намалява мащаба и пропорциите си, с наближаването на съседния жилищен район. А цветовете на стъклените фасади събират светлите на околните вили.
 
Стоматологичният факултет, който се простира на площ от 15 000 кв. метра, едновременно функционира като университет и като публична стоматологична болница.
 
Просторен вестибюл, имплантиран в цялата дължина на сградата, с тройно висок таван, с лекота организира две групи и създава общо пространство за различните потребители – преподаватели, студенти и пациенти.
 
Проектът има технически съвременни решения и строги изисквания за хигиена, особено в клиниката част. Цветовете е трябвало да бъдат спокойни и неутрални, за да не се нарушава работата на лекарите по дентална медицина с бели зъби. За разлика от кабинетите, вестибюла и чакалните имат ярко червен и топъл цвят.
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив