Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Юли 16, 2012

Оправянето на дефектите в нови сгради все по-често остава за сметка на купувачите, въпреки че по закон строителят е длъжен да направи поправките, когато жилището е в гаранция. Най-често проблемите се появяват, когато сградата има големи тераси на последните етажи и плосък покрив, обясни за читателите на ceb.bg брокерът Петър Петров от АиВ имоти. Обикновено новите собственици се оплакват от възникнали течове и пукнати по мазилката, а ВиК инсталацията има гаранционен срок от пет години. Въпреки това често не строителят е този, които покрива разходите по ремонта. Понякога причината е, че финансовата криза доведе до фалит някои от предприемачите и те са обявени в ликвидация без остатъчно имущество. В тези случаи собствениците не могат да търсят отговорност от строителите и трябва сами да съберат необходимите суми за корекции по блоковете.

Дори и да успеят обаче да изискат гаранционните поправки по жилищата си, новодомците нерядко се сблъскват отново с проблема с некачественото изпълнение и, подобно на предишния казус, сами се заемат да отсранят течове и пукнатини.

„Всички тези проблеми идват от купуването на сгради, строени в бурните години на растеж на цените на имотите. Тогава се гледаше само цената, а качеството оставаше на заден план. Резултатът идва няколко години по-късно, а търсененто на гаранции е като да чакаш "от умрял - писмо" , допълват още специалистите.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив