Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Юли 16, 2012

Оправянето на дефектите в нови сгради все по-често остава за сметка на купувачите, въпреки че по закон строителят е длъжен да направи поправките, когато жилището е в гаранция. Най-често проблемите се появяват, когато сградата има големи тераси на последните етажи и плосък покрив, обясни за читателите на ceb.bg брокерът Петър Петров от АиВ имоти. Обикновено новите собственици се оплакват от възникнали течове и пукнати по мазилката, а ВиК инсталацията има гаранционен срок от пет години. Въпреки това често не строителят е този, които покрива разходите по ремонта. Понякога причината е, че финансовата криза доведе до фалит някои от предприемачите и те са обявени в ликвидация без остатъчно имущество. В тези случаи собствениците не могат да търсят отговорност от строителите и трябва сами да съберат необходимите суми за корекции по блоковете.

Дори и да успеят обаче да изискат гаранционните поправки по жилищата си, новодомците нерядко се сблъскват отново с проблема с некачественото изпълнение и, подобно на предишния казус, сами се заемат да отсранят течове и пукнатини.

„Всички тези проблеми идват от купуването на сгради, строени в бурните години на растеж на цените на имотите. Тогава се гледаше само цената, а качеството оставаше на заден план. Резултатът идва няколко години по-късно, а търсененто на гаранции е като да чакаш "от умрял - писмо" , допълват още специалистите.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив