Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Мар 27, 2011

Коментари: 3

Здравейте, наистина фирмите занимаващи се с покупко-продажба и наеми на недвижими имоти станаха твърде много. Според много от специалистите брокери, причината е - "ЛЕСНО ИЗКАРВАНЕ НА ПАРИ", но дали е така и как да останат само специалистите?

Моите предложения:

1.Нека само юридически лица да имат право да се занимават с посредничество при покупко-продажба и наеми на недвижими имоти.

2.Фирмите които се занимават с посредничество при покупко-продажба и наеми на недвижими имоти да работят по ДДС.

3.Минималният осигурителен праг на брокер / консултант  да е 1000 лв.

Причините за моите предложения:

1.Закона към юридическите лица е по-строг - по-голями глоби и отговорности към закона.

2.Вижте печалбите на една уважаваща себе си АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, какъв е процента на фирмата, които взима от своите клиенти /за положения труд/, и каква е пазарната цена на един имот .

Пример: имот за 50 000 лв. Процента за фирмата извършила сделката от своите клиенти (продавач / купувач) -5%  - 2 500лв. (само за една сделка), а всеки твърди, че прави по няколко сделки на месец - ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА РАБОТИ ПО ДДС.

3.Осигуровките се надчисляват върху заплатата а за една фирма,това е нейната печалба.

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (3)

А чие е това мнение? ..... Защото освен желание за въвеждане на ред в бранша, показва и голяма доза непознаване на основни принципи в законите! :)

IVAN Авг 29, 2011  

Който е писъл коментара е или голяма овца и тъпа кифла което си личи , или пълен идиот нито познава работата а дава оценки и мнения ,или пък ако се занимава с имоти от такива като нея с претенции са най некоректните ,такава пумия като тази съм се нагледал запазиси за теб тъпите коментари неграмотни овца само дразни хората !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ivan Ное 17, 2011  

И в този бранш ли има бъркотия?ЖАЛКО!!

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив