Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Юли 15, 2014

На пазара на недвижими имоти, а и не само, фактическото състояние на сградния фонд е в много лошо състояние. Недобрата топлоизолация на външните ограждащи елементи е причина за големи топлинни загуби, като през остъклените повърхности - прозорците, те достигат до 50% от общите топлинни загуби.

Оценката и анализът на експертите показват, че голям процент от панелните жилищни сгради се нуждаят от неотложни ремонти на вътрешните инсталации и на хидроизолацията на покривите. Вътрешните инсталации представляват единна инфраструктура от електрически, ВиК и отоплителни инсталации.

Инфрачервената термография все по-успешно се налага във функцията на мощен диагностичен инструмент за прогнозируема поддръжка на електрическите съоръжения. Ранното откриване на повредени или амортизирани части дава възможност да се предприемат коригиращи действия преди работата на съответните електрически инсталации да излезе извън нормалните експлоатационни параметри.

Освен за сградни електрически инсталации, термографските камери могат да се използват за безконтактна проверка на трафопостове и високомощни съоръжения, отоплителни и водопроводни инсталации – откриване на горещи и студени точки, диагностика на течове в бани, открити тераси и покриви на сгради, прекъсване при подово отопление и др.

АЙ БИ БИ ЕС ЕООД има богат практически опит в термографската диагностика и можем смело да заявим, че голяма част от жилищните сгради в т.ч. фасади, общи части, покриви и водопроводни инсталации особено панелното строителство не се поддържат. Напоследък всички забелязваме, че природата се променя и дъждовете и пороите стават постоянно явление. Те допринасят за компрометиране на хидроизолацията на покривите и откритите тераси и появата на влага и течове в жилищата. Възможните мерки, които могат да се вземат при такава ситуация преди да се рехабилитират части от сградата, са да се направи точната термографска диагностика на засегнатия участък и да се направи само частичен ремонт. Особедно при ремонтите на покривите локализирането на проблемния участък спестява много средства, тъй като хидроизолацията е много скъпа, но не се налага цялостна подмяна. Така че, правейки периодични проверки на състоянието на покритието, удължаваме живота на покрива на сградата. На снимките сме Ви показали електрически проблем и теч от тераса. За повече информация разгледайте сайта energyaudit.bg.

             

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив