Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Апр 17, 2012

Наемодателите физически лица, чиито наематели са фирми, също подават декларация за облагане на доходите, въпреки, че задължението за авансово удържане на данъка е на фирмата, напомнят от НАП. Когато удържи авансовия данък, дружеството е длъжно да издаде на своя хазяин сметка за изплатени суми и служебна бележка, които наемодателят прилага към данъчната си декларация, предаде БТА.


От НАП предупреждават, че ежедневно в агенцията постъпват сигнали за укриване на доходи и неплащане на данъци от собственици на жилищни имоти. Последващите проверки на НАП обикновено показват, че в около 80 % от случаите сигналите се потвърждават. Инспекторите от приходната агенция обикновено установяват, че хазаите или не са декларирали изобщо доходите си или са го направили, но в много по-нисък от реалния размер.

До 2 май 2012 г. физическите лица могат да подадат декларация за доходите си от наем в офиса на НАП по постоянен адрес. Наемодателите, които са пропуснали да обявят част от сумите, получени от техните наематели, могат да подадат коригираща декларация в същия срок. От началото на годината до сега в НАП са подадени 170 000 декларации за облагане на доходите, като декларираните в тях доходи от наем са в размер на 50 млн. лв. Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор или по електронна поща на адрес infocenter@nra.bg. Конфиденциалността на подателите им е гарантирана, заявяват от НАП.

 

Автор: dir.bgИзточник: imoti.net

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив