Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Сеп 13, 2012

Нанотхенологии, променящи строителството, ще демонстрират изложители на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 24 до 29 септември 2012 година, съобщиха от пресофиса на изложението. Новите методи правят конструкциите по-здрави, по-евтини и с по-добра изолация. Приложението на нанотехнологиите ще може да се види в нискоенергийна къща, един от експонатите на българската компания МКМ.


Двуетажната сграда е в традиционен стил, с площ 70 кв. метра и на промоционална цена по време на изложението – първоначална вноска от 7500 лева и изплащане на останалата част от сумата по 500 лева на месец, колкото е средният размер на наемите за подобно жилище. МКМ ще покаже и временни складове за строителни и селскостопански обекти с PVC мембрана.

В експозицията на фирмата присъстват отделни строителни елементи, базирани на руски нанотехнологии. Един от тях е композитната арматура, при която безалтопластиката и стъклопластиката заменят стоманата. Това удължава срока за експлоатация и дава икономии от 30%.

Фасадни бои, окачени тавани и материали за изолация също вече се произвеждат с помощта на нанотехнологиите и са по-ефективни в сравнение с традиционните. Например 1 милиметър фасадна боя по топлозащитни свойства е равносилна на 1 сантиметър каменна вата, 1 сантиметър наноизолация намалява шума с 20 децибела и почти напълно ограничава атмосферните влияния, обясняват експерти от МКМ.

Компанията ще представи пеностъкло и пеностъклен чакъл, които са новост за българския пазар. Този материал изолира, предпазва от вода и химични замърсители, не се свива, не гори, не се разрушава от гризачи и е екологично безопасен, твърдят от МКМ. Пеностъкленият чакъл значително подобрява качеството на настилките, разясняват специалисти.

В пътното строителство навлиза и нискотемпературният асфалт. Една от последните новости ще демонстрира на ЕСЕН 2012 водещата швейцарска компания „Aмманн“. Акцентът ще бъде върху пеноасфалт, който се полага в студено време и има висока енергийна ефективност. Фирмата е разработила и технология, при която не са необходими никакви химически добавки.

Един от лидерите в пътното строителство в Германия – фирма „Бенингхофен“, представя метод за оптимално преработване и влагане на рециклиран асфалт в асфалтовите смеси и иновативни разработки в областта на асфалтосмесителите. Новост е оптимизираната инсталация за битумна емулсия, чиято премиера в Германия е само седмица преди Международния технически панаир в Пловдив. Над 70 иновации са включени в експозициите на участниците в най-големият делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа, който се организира от Международен панаир Пловдив.

Изложители от 43 държави ще покажат модерните тенденции в в областта на машиностроенето, строителството, химията, електротехниката и електрониката, екологията и енергетиката, управлението на водите, информационните технологии, автомобилната индустрия, транспорта и автосервизното оборудване, минната промишленост. Очаква се над 100 000 посетители от страната и чужбина.

Източник: Expert.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив