Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 4, 2013

Кижи Погост е забележителен образец от Световното културно наследство на ЮНЕСКО в Русия – богата на орнаменти руска църква от 17-ти век, направена изцяло от дърво. Структурите са построени изцяло от дърво, дори без използването на пирони. Те са издържали проверката на времето. Дори и днес църквата с 22 купола си остава една от най-високите дървени конструкции в света.

Две дървени църкви с куполи и осмоъгълна дървена камбанария са построени изцяло от дърво на острова Кижи в Русия през 1714. Църквата на Преображението е най-богато украсена, има 22 купола и достига 37 метра във въздуха. Впечатляващо е, че църквата е изграден с помощта на взаимно заключващи се дървени сглобки вместо с пирони.

Със своите 9 купола Църквата на Застъпничеството е също впечатляваща – висока 32 метра, църквата е разположена удобно като една от най-високите дървени конструкции в света. Всеки купол се състои от стотици дървени плочки с формата на диамант, наредени на пластове едни върху други, за да образуват заедно заоблените форми на кубетата.

И двете църкви са изработени от комбинация от бор, смърч и трепетлика и са издържали на екстремните метеорологични явления през вековете. Можете да ги видите уникални снимки на www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив