Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Авг 30, 2013

Преди години в България беше модерно и престижно човек да притежава апартамент с повече стаи, колкото и тесни да са те. Дали това все още е така или хората вече предпочитат малко на брой, но големи пространства?

Най-търсените апартаменти за покупка през 2012 година са двустайни и тристайни, с площ от 60 до 120 кв.м. Маломерните двустайни апартаменти и другите тесни жилища с малка площ бяха голям хит на пазара в София през изминалата година, най-вече заради ниската си цена.

Малките жилища са по-лесни за поддръжка и разходите по тях са малки, посочва брокер Наско Доков. Това е и причината да бъдат и по-търсени.

Допреди 4-5 години по-важен беше броят на стаите, отчита консултант Младен Садинов. Особено, когато продажбата беше „на зелено“. Според него сега нещата са коренно различни.

Вече се търсят жилища с достатъчно големи и просторни помещения. Що се отнася до броя им – има клиенти и за двустайни, и за тристайни апартаменти.

По думите на друг консултант – Енчо Коринов сега няма апартаменти, които се продават „лесно“, а и никога не е имало. Разликите в процентите на видовете продадени жилища се получават поради различните нужди на хората.

В противен случай процентът на продадените едностайни щеше да е винаги най-голям, а това не е така. В заключение – най-лесно се продават обекти, чиято цена е съобразена с реалностите на пазара.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив