Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 28, 2014

Като зашеметяваща илюстрация на все по-нарастващия дисбаланс между бедни и богати по света, най-богатият човек в Азия в момента изгражда малки апартаменти в Хонг Конг за тези градски жители, които не могат да си позволят да имат жилище в най-недостъпния град в света. Разположени на около 18 кв.м, апартаментите струват по около 250 хиляди щатски долара и са най-евтините в целия град.

Собственикът на фирма за недвижими имоти Ли Ка-шинг се е заел да разработи кулата „Монт Верт“ в хонгконгския квартал Тай По. Преди няколко седмици най-богатият човек в Азия и 15-тият най-богат в света заяви, че не може да спи през нощта, защото е много загрижен за неравенството в Хонг Конг. За да запази ниска цената на миниатюрните апартаментчета, той е решил да строи върху бивши земеделски земи в покрайнините на Хонг Конг.

Апартаментите са малко над два пъти по-големи от затворническа килия в Хонг Конг, въпреки че са много по-просторни от клетките и микро-апартаментите, в които някои хора са принудени да живеят, заради растящите цени на жилищата. Всеки апартамент разполага с 9 кв.м спалня / дневна, 1,2 кв.м кухня и 3 кв.м баня. И ако се чудите дали някой би искал да плати толкова много пари, за да живее в такова шокиращо малко пространството, вижте: разработчикът е получил повече от 4200 молби за апартаментите, които са едва 196 на брой…

 

Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив