Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 26, 2012

Между 50 и 60 са частните търгове, на които се е стигнало до продажби на имоти, съобщиха от сайта targ.bg на семинар, организиран от imoti.net. "През миналата година обаче в страната беше проведен само един успешен частен търг.

Приблизително една трета от организираните частни търгове завършват със сделка", обяви собственикът на targ.bg Георги Палпурин. Броят на частните търгове обаче е пренебрежимо малък, като се има предвид, че по едно и също време често са актуални по над 2000 обяви на частни съдебни изпълнители. Колко от тях реално са успешни обаче може да каже правосъдното министерство, където се изпращат отчетите за сключените сделки.

"В България частните търгове за имоти все още са екзотика. Те обаче са полезни за хора, които искат да спестят време и пари и могат да продадат имота си в рамките на 2 месеца", обясни Палпурин. За да се стигне до успех обаче трябва да се определи правилно цената. Често продавачите се стараят да продадат имота си на цена, на която са го придобили преди кризата, а това е невъзможно, твърдят експертите. Най-мотивирани да продадат недвижимостите си са хора, които имат финансови затруднения, като най-често не могат да обслужват банков кредит. "До публична продажба се стига и ако имотът не е бил реализиран от агенция за имоти", каза Георги Палпурин.

Досега проблем пред купувачите на имоти на търг беше невъзможността да купят недвижимост с кредит, но от около месец "Първа инвестиционна банка" предлага подходящ за целта ипотечен заем. "Досега са отпуснати 12 ипотечни кредити "Шанс" за покупка на имот, предлаган от съдебен изпълнител", каза Милка Тодорова – директор "Банкиране на дребно". Има изискване обаче банката да работи със съдебния изпълнител, обявил имота на търг. "Първа инвестиционна банка" има сключени споразумения с такива в София, Варна, Стара Загора, Шумен, Бургас и Плевен.

 

www.dnevnik.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив