Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Окт 17, 2013

Новини

Ако МВР потвърди, че бежанците от Сирия не са опасни Правителството може бързо да ремонтира подходящи помещения в сгради Етажна собственост като жилища и да наеме семейства на сирийски бежанци за портиери и градинари .


Така ще се решат много проблеми преди да са станали нерешими .

Ако Правителството иска да намали битовата престъпност трябва да наеме не метачи по улиците, а портиери и градинари . Портиерите са пазачите на собствеността и помощници на полицията .
МВР бързо трябва да наеме стотици хора от различни етноси и различни религии като полицаи и агенти както е в Европа !!!
Собствениците на имоти в блокове и кооперации Етажна собственост, които имат светли и просторни мазета или тавани, може да заявяват пред МВР готовност да предоставят на семейство бежанци да бъдат портиери .

Внимание !  Няма нищо обидно .  Португалците, които са портиери и домашни помощници в Париж живеят в мазета, които са ремонтирани като жилища .
Само в Париж живеят и работят десетки хиляди португалци, които не знаят френски език и живеят в малки ремонтирани стаички – мазета .
Тези португалци са доволни защото децата им учат във френски детски градини, училища, колежи, университети и стават щастливи французи .

Ако Кабинетът Орешарски се активизира ще може бързо да осигури временна работа на стотици строителни работници и ще извърши ремонти на подходящи мазета и тавани в градовете .
МВР трябва да помага защото при разделяне на бежанците ще може по-лесно да се интегрират и да опознаят новата си родина, а  и да се отсяват добрите граждани от тези бежанци, които не заслужават доверието ни .
Ефектът би бил много по-голям защото ще покаже как останали без покрив български семейства може да живеят в голям град и децата им да са близо до детска градина или училище .
Войната и Кризата изискват бързи промени в мисленето на народите . Собствениците в сгради Етажна собственост може да облагородят подходящи за жилища мазета и тавани и да подпомагат през следващите няколко години хора в крайна нужда .

След години, когато бежанците се установят стабилно в България тези евтини жилища ще може да се дават под наем на други хора в нужда .
Семействата на бежанци, които са получили възможност да живеят и работят като портиери и градинари ще са облагородили големите дворове и зелени площи около сградите и ще са подобрили качеството на живот на българите, които са им дарили доверието си .
Мюсюлманите уважават възрастните хора и бежанците ще бъдат полезни на самотни стари хора, които живеят в нищета в големите градове .

Не допускайте комплекси или срам да ни пречи да бъдем европейци ! 
В много кооперации и блокове няма влага в мазето и може да се преустроят някои от мазетата за жилище . Снимките показват как изглеждат мазетата на сграда в центъра на София .
В дъното на всяко от големите мазета има прозорец . Има място за баня и тоалетна .
Защо при толкова хора, които са загубили работата и жилището си ценна градска жилищна площ е запълнена с боклуци ?
Това не е ли грях !

Дано Синода и Мюфтийството помогнат на вярващите ...
Дано Правителството покаже, че знае как Европа инвестира в ремонти на подходящи помещения за жилища, вместо в лагери, които ще създават тъжни и нещастни хора ...
 

Снимки и коментари: Владимир Йосифов, BriagNews


Вижте как в Европа използват мазетата за жилища :
 


Вижте как изглеждат таваните на сгради в София :
 


И как изглеждат тавани преустроени като жилища .
Кметствата в Европа имат програми за подпомагане на сгради Етажна собственост да ремонтират таваните си и да дават под наем евтини жилища .

 

 
Опасни ли са бежанците ?

Ако са опасни трябва да бъдат изпратени обратно или да бъдат заселени в изоставени села .
Който твърди, че принудителното заселване е неприемливо трябва да внимава, защото само преди 50 години Партията засели принудително Х00 000 българи след като им бе отнето цялото имущество .
Всички българи, които получиха етикет Враг на Народа бяха като бежанци в Родината си . Никой досега не е казал, че принудителното заселване на стотици хиляди български граждани  при социалистическия режим  е престъпление .
Ако се страхувате от бежанците и не ги искате като съседи защо не протестирате, че границата ни е отворена и всеки ден влизат все нови и нови хора от които се страхувате ?

 

Владимир Йосифов

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив