Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 1, 2014

Какво можеше да се направи след калния потоп в Аспарухово за жертвите на бедствието? Можеше ли да им се осигурят временни къщи от модулни, сглобяеми конструкции? Можеше ли да издигнат заслони от олекотени пана с добри изолационни свойства и светлопропускливост? Можеше ли да се монтират временни системи за филтриране и обеззаразяване на вода, за да имат какво да пият пострадалите?

Всички млади хора, които имат подобни хрумки и идеи, могат да споделят своите прдложения със света сега. Международният съюз по далекосъобщения обяви началото на годишното състезание за проекти на млади иноватори в областта на управлението на последствията от природните бедствия. България, като една от 193-те държави, които членуват в престижната международна организация, може да излъчи участници състезанието.

Кандидатите в конкурса трябва да са на възраст между 18 и 30 години. Победителят има шанс да спечели 10 000 долара за развитие на проекта си, както и да представи разработката си по време на Световния телеком в Доха през декември 2014 г.

Очакват се технологични предложения, насочени към ефективно спасяване на човешки живот при бедствия, които не изискват големи финансови ресурси и са лесно достъпни за възприемане от хората, които са най-често подложени на стихиите на природата.

Крайният срок за подаване на предложенията е 31 юли 2014.

 

Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

можеше

  

временни

  

имат

  

млади

  

бедствия

  

2014

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив