Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Апр 16, 2013

Ловчанлия превърна механата си в галерия. Днес няма и следа от духа на заведението, атмосферата в музея на изкуството е изцяло пропита от култура. „На мястото, където допреди 5 години всяка вечер ловчанлии се събираха, за да се забавляват до ранни зори, днес има културна институция, която разказва истории на художественото изкуство от цяла България.” Така самият създател на галерията – бивша механа, Петко Игнатов описва идеята си. Според него все по-честа е практиката музеи и галерии да се превръщат в механи и барове. Затова той е решил да направи обратното.

"Поради това, че станаха много механи и инвестицията беше много голяма, реших да направя галерия, което ми е хобито всъщност. Идеята дойде отпреди 20 години", разказва Петко Игнатов.

Игнатов ни запозна и с някои от най-известните имена на майстори на четката, чиито творби са се помещавали и се помещават в тази галерия. Докато екипът ни беше там, имаше изложба на художника Георги Кожухаров.

"Има различни теми, едната от темите е специално за София. Има алжирски период. Основната тема в тази изложба е българинът, независимо дали е в парка, на улицата или в полето", обяснява Игнатов.

Тук има и тематични дни. На осми март например се прави изложба само на жени художници. Игнатов призова да се правят повече такива културни учреждения, тъй като има достатъчно заведения. Само така ще си напомняме, че и духовната храна е жизненоважна за всички нас.

 

Източник: www.ekipnews.com
 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив