Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Окт 25, 2013

Коментари: 1

Малта е най-застроената страна в ЕС. Тя е държавата с най-много изкуствени площи, докато Швеция е страната с най-голям дял на горите. Най-много обработваеми земи има в Дания, Унгария и Румъния.

Като цяло гори и други залесени земи съставляват около 40% от общата площ на ЕС през 2012 г. Обработваемите земи са четвърт от земята, а пасищата представляват една пета. Изкуствените райони - сгради, пътни и железопътни мрежи - възлизат на 5%.

Тези данни бяха публикувани днес от Евростат, статистическата служба на Европейския съюз, и се базират на мащабно проучване на земята, проведено през 2012 година. Проектът е най-голямото хармонизирано статистическо изследване на земята, някога правено в ЕС. Данните, събрани от 27-те държави-членки, са събрани от 750 полеви инспектори на 270 000 точки. На всяка една от тези точки полевите инспектори са регистрирали земното покритие и земеползването и са направили фотографии. Снимките могат да бъдат намерени в сайта на проекта LUCAS и в статистическия атлас на Евростат.

След малта най-застроени са Белгия (13%) , Люксембург и Холандия (по 12%).

Най-добре покрити с гори са Швеция (76% от общата територия), Финландия (72%), Естония (61%), Словения (60%) и Латвия (56%) – както се вижда, там повече от половината от страната е покрита с гори и други залесени площи.

Най-високите дялове на обработваеми земи се наблюдават в Дания (49%), Унгария (47%), Румъния (36%), Чешката република и Полша (и в двете по 34%), Германия (33%), България и Италия (по 32%) и Франция (31%).

В Ирландия над две трети от страната е обхваната от естествени или земеделски пасища (67%), следвана от Обединеното кралство (40% ), Холандия (38%), Люксембург (37%) и Белгия (32%).

Най-големи дялове на водните площи имат Финландия (16%), Швеция (12%) и Холандия (11%), докато Кипър (21%), Гърция (19%), Малта (15%), Испания и Португалия (по 12%) имат имали най-големи дялове на земята покрита с храсти.

Най-застроени – с най-много изкуствени площи – са Малта, където 1/3 от страната е покрита със застроени и други изкуствени части, Белгия (13%) , Люксембург и Холандия (по 12%).


Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Български политици имат имоти и бизнес в Малта, но не показват в България опита на Малта ... Малта няма истински плажове !!! Всички плажове, които сте видяли са изградени от специален железо-БЕТОН оформен като загладени скали ... Заводът за преработка на фекалии / там Малта произвежда "изкуствена пръст" / е изграден върху изкуствени скали... Част от станция за преработка на морска вода в годна за пиене е върху изкуствена скала . --- В Малта, преди бежанците, нямаше престъпност защото ... престъпниците "отиваха за риба" и никой не ги виждаше повече . Малтийци са ми разказвали, че престъпниците се наказват само веднъж - хвърлят ги във фермите за отглеждане на лаврак около остров Малта ... --- Правителството и добре облечените бизнесмени бяха създали непоносимост към престъпленията в Малта и Гозо . Добре облечените управляват нощния живот вместо да се изхранват с кражби и рекет !!! Добре облечените пазеха туристите от луди, които не разбират къде са . При едно от пътуванията си в Малта убиха управител на страхотно заведение защото не е пазел туристите . Хвърлиха го от скалите и умря в страшни мъки, така, че да се чува от туристите в няколко 4**** хотела. Затова е Малта и BBC не снима анти-клипове .

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив