Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Сеп 24, 2012

Не повече от 5% са купувачите, готови да отделят за покупката на ново жилище в столицата над 120 000 евро. Най-често хората, които искат за инвестират в имот, предлагат до 50 000 евро, сочат данните, представени от брокера Антон Илиев от ТБМ2. След цената, купувачите най-много държат на локацията. Един от най-предпочитаните райони в София е ж.к. Младост, където няма цени под 20 000 евро, независимо колко малко е жилището. Там купувачите не могат и да разчитат цената на апартамента, който са харесали, да бъде намалена, тъй като търсенето е достатъчно голямо.

Най-изгодни са цените на жилищата в другия край на столицата – в ж.к. Люлин. Там дори тристайни апартаменти до 90 кв.м могат да се намерят за цена по-ниска от 40 000 евро. Продавачите в квартала дори са склонни да правят отстъпки от първоначално обявената цена, тъй като предлагането на жилища в района е огромно, а пък търсенето е малко.

Около 20 е процентът на хората, които залагат на апартаменти в малко по-високата ценова гама – около 75 000 евро, а 10 на сто са готови да отделят 100 000 евро за нов дом. Заради малкия брой купувачи, огромен е броят на непродадените луксозни апартаменти в столицата, чиито цени са над 120 000 евро.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив