Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Окт 5, 2013

„Окачен“ върху стара каменоломна кариера, курортът Dawang Mountain в Чанша, Китай, ще включва закрита ски писта, воден парк и развлекателен парк "леден свеят" в една лъскава структура. Отдалеченият планински курорт ще стъпи на краищата на скалата от двете й, разпростирайки се на 170  метра във въздуха точно над коритото на каменоломпната - от единия край на скалата до другия. Смелият дизайн е един от проектите за възраждане на това изоставено място и е дело на аргитектурната фирма Coop HIMMELB (L) AU.

Coop HIMMELB (L) AU е австрийска архитектурна фирма, известна с някои доста смели и иновативни проекти, като например небостъргач, захранван със собствена слънчева и вятърна енергия, в Шенжен. Най-новият проект на австрийската компания ще включва окачен на конзола открит плувен басейн, от който ще се спуска 60-метров каскаден водопад чак до дъното на кариерата. Стъклен конус, преминаващ през центъра на цялата структура, ще позволява на естествената дневна светлина да осветява кариерата и езерото долу. Комплексът ще покрива площ от 120 000 кв. м.

Рампи и пътеки по протежение на скалите ще позволяват на посетителите да повървят пеша от курорта до кариерата по-долу, която ще се превърне в същинска водна градина с много малки езера и осторви със зеленина. Дизайнът ще позволява на гостите, ходещи по скалните пътеки, да виждат какво се случва в сградата чрез прозрачната й фасада.

Малко встрани от основната структура ще има 5-звезден хотел –около 100 м висока кула в южния край на мястото. Хотелът ще се свързва с „Леден свят“ чрез площад във вид а огромна градина. Ще има 270 стаи от висок клас, 60 луксозни апартамента и един президентски апартамент с шест стаи с изглед към езерото. Coop HIMMELB (L) AU очаква да започне строителството на това странно курортно селце през 2014 г. и прогнозира, че ще е готово до 2016.


Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив