Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Ное 11, 2014

Използвайки GPS информация от OpenStreetMap, бруклинското студио Aminimal Studio е създало серия от колиета, изобразяващи карти на градове. От Венеция до Чикаго – градските скици са оживели във вид на 120 „карти“ за носене на верижка, изобразявайки любими места от 32 страни по целия свят: „Градските бижута почит към любимите ни градове. Спомняте си откъде сте дошли, или пък си напомняте къде искате да отидете…. Някое специално място, където сте били с любим човек, и безопасно пътуване до следващия град…“ – обяснява дизайнеерският дует.

Студиото планира да разшири колекцията си, такла че „архитекти, картографи, урбанисти, градски изследователи, номади, пътуващи хора, творци и всички останали да могат да им се радват“.

Унисекс огърлицата е вдъхновена от сложните структури на големите градове. Процеса на нейното разработване се описва по следния начин: „Чрез технология за химическо ецване висулките се изрязват върху 0,02-инча дебела неръждаема стомана с високо ниво на детайлност, последователност и качество. Всяка огърлица е внимателно проектирана да улови градовете, подчертавайки знаковата улична мрежа като дантела“. „Информацията е се добива чрез GPS данни от OpenStreetMap и осигурява точни „портрети“ на градовете.

 

Изоточник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

openstreetmap

  

градове

  

градовете

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив