Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Сеп 11, 2012

Моментно лятно оживление в строителния сектор се забелязва през юли, след като юни не беше особено успешен месец за бранша. Предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ) показват, че през седмия месец на годината строителната продукция се е повишила с 1,5% на месечна база и с 3,1% на годишна. Въпреки това обаче строителната продукция е с 37% под пиковите й равнища, достигнати през 2008 г., показват изчисления на Investor.bg на базата на данни на НСИ.
Коригираните данни за юни показват, че спадът на строителната продукция не е бил толкова дълбок, колкото беше отчетено предварително. През юни спрямо май намалението на строителната продукция е било 0,8%, а не 1,8%, колкото беше обявено предварително. Годишното понижение пък е било 3,4%, а не 3,6%, колкото беше обявено предварително.

Ръстът на строителната продукция през юли се дължи на отчетените повишения на продукцията при гражданското/инженерното строителство. За месеца е регистрирано повишение от 2,2%, след като през юни беше отчетен месечен спад от 1,9%. На годишна база гражданското/инженерно строителство е нараснало с 10,3%, след като през юни отчете годишно увеличение от 4,4%.

При сградното строителство също се наблюдава моментно подобрение, което най-вероятно се дължи на лятото. През юли на годишна база е регистриран ръст на продукцията при сградното строителство от 1,1%. Годишният спад при сградното строителство през юли се е забавил до 2,3%, след като през юни е бил 9,3%.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Петър Нейков

Източник: Investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив