Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 7, 2012

13 трилиона паунда ще струва разработката на системата

Операционна система, създадена за управление на „умни” градове на бъдещето, ще тества Лондон. Международната компания Living Plan IT е разработила система, наречена “Urban OS”, която ще свърже услугите и гражданите.

В проекта участват още компании като Hitachi и Phillips. Очаква се област в южната част на Лондон – полуостров Гринуич – да тества новите технологии, управлявани от системата.

Операционната система ще свързва ключови услуги като водоснабдяване, транспорт и електроенергийна система.

Urban OS се различава от традиционните операционни системи по това, че е създадена да бъде изключително устойчива. „Умни” системи за осветление и отопление ще бъдат създадени чрез поставяне на хиляди сензори в сградите за наблюдение на външните и вътрешните условия.

Очаква се да бъдат тествани още „умни” стълбове за улично осветление, които ще „разговарят” помежду си, ще произвеждат собствена енергия, ще увеличават нивата на осветяване при наближаване на коли и ще наблюдават трафика.

До 2050 г. 70 на сто от населението на света ще живее в градовете.Living Plan IT очаква инвестициите за разработка на „умния” град да са на стойност 13 трилиона паунда.

 

www.infoweek.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив