Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 14, 2013

Предложение за построяването на мост-градина над река Темза спечели сърцето на лондонския кмет и скоро ще се превърне в атрактивна пешеходна зона.

Дизайнът е разработен от Heatherwick Studio, след като „Транспорт за Лондон“ им възложи тръжната задача за разработване на идеи за подобряване на пешеходните връзки през реката.

Кадрите, разпространени от студиото, показват два нагънати кея, поддържащи пешеходна пътека, засадена с дървета, треви и цветя, предлагаща чудна гледка към околността на града

„С богатото си наследство от градини, паркове и площади Лондон е един от най-зелените градове в света“, казва Томас Хийтърук. По думите му, неговото студио се е постарало да запази този зелен облик.

Структурата, предложена в проекта, следва да се построи между съществуващите мостове Блекфрайърс и Ватерло. Проектът ще 60 млн. лири, които студиото Heatherwick ще трябва да набере от частни инвеститори.

„Кметът бе запален да намери знаков проект за зелена инфраструктура, която може да символизира Лондон като място за живот с високо качество и стандарт“, посочи Изабел Дедринг, заместник-кмет на Лондон за транспорта. „Но ако частният сектор не намери финансиране, проектът няма да може да бъде продължен.“

Това ще бъде първият нов мост, построен над реката, от времето на „Моста на хилядолетието“, който първоначално бе открит през 2000 г., но бе затворен от съображения за сигурност и отново отворен през 2002.


На www.1kam1.com можете да разгледате проекта.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив