Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Фев 12, 2013

Коментари: 1

При покупката на жилище във Франция проблем е локацията. Брокерът няма да ви излъже с пари, квадратури, цена, качество на имота, разходи за поддръжка и разходи по консумативите. Брокерите ще премълчат в коя част на улицата е сградата, твърди специалистът в имотния бранш Владимир Йосифов отБряг имоти. Ще разберете разликата чак след години.

Ако имате брокер и искате да спестите време и пари, се уговорете за премия, съветва експертът. Това е разпространена практика във Франция. При ясно задание брокерите пресяват имотите и ви водят само на огледи, отговарящи на заданието. Те правят опити да ви свалят цената, за да получат премия.

При покупката на имота се записва пазарната му цена, обяснява Йосифов. През първите 10-15 години данъчните следят какви са цените на имота ви и ще ви искат данък според богатството ви (имотът в Европа е богатство).

Вие нямате полза да купите имота на по-ниска от пазарната цена, защото когато го продавате, ще платите данък на разликата от цената, на която сте го купили до продажната цена. Французите знаят, че всяка грешка се глобява от фиска.

Тъй като поне 10 години не е добре да продавате апартамента, е разумно да предвидите, че детето ви ще стане родител и е важно локацията да е подходяща и за двойка с дете. Ако пък наследниците ви заминат да живеят или работят извън Франция, апартаментът трябва да може да се дава под наем. Локацията е всичко. Запитайте се например на колко минути път е станцията на метрото.

Френските сгради често са каре, разказва брокерът. Някои имоти имат лице само към съседните прозорци или градината. Важно е да уговорите със семейството си дали бихте се чувствали добре в такова жилище.

Манталитетът на французите е странен. Ако не искате да ви гледат през прозорците, купете жилище на висок етаж. Ако пък видимостта отвън не ви пречи и искате да виждате цветята в градината, купете партер, първи или втори етаж. Не се страхувайте от последният етаж. Няма как да има течове.

В добрите квартали синдикът се грижи за ремoнтите след изтичане планираното време, допълва Йосифов. Ремонтът на покрива и терасите на последният етаж е за сметка на Етажната собственост. А вие бихте ли заживели в страната на виното и любовта?

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Днес от АДРЕС се обадили на мой клиент и го питали дали не продава някой от апартаментите, които управлявам. На въпросът му защо се обаждат, от АДРЕС отговорили, че няма имоти на пазара и се обаждат на клиентите си от база данни наеми за да намерят собственици, които биха продали имот в добър район на София !!! Нали падали цените в София ЦЕНТЪР и Лозенец - Хладилника ??? Нали паркирането в Синя зона и Зелена зона гони купувачите ? Кой казва истината ?

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив